x

Puškom prvi, pištoljem drugi u Osijeku

Puškom prvi, pištoljem drugi u Osijeku
Srpske streljačke reprezentacije osvojile su prvo i drugo mesto u Osijeku na kvalifikacionom turniru regiona „Istok“ za Ligu mladih Evrope i plasirale se na završni turnir u  Švedskoj od 1. do 4. oktobra.

 - Poslednjeg dana, u nedelju 3. maja,  reprezentacija Srbije puškom upisala je i treću pobedu protiv Ukrajine sa 16:8 i bez poraza osvojila prvo mesto u grupi ispred Hrvatske sa dve pobede, Ukrajinom sa jednom i BiH bez pobede – kaže Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije koji je sa trenerima Marijanom Novković i Sretenom Neškoviće vodio srpski podmladak u Osijek.-  Ponovo je izvanredno  gađala Sanja Vukašinović i osvojila osam bodova za četiri pobede. Po dve pobede i po četiri boda upisali su Lazar Kovačević i Stevan Jovanović. Odmorio sam Milicu Babić koja je ponela značajan teret u pobedama prvog dana protiv  BiH sa 20:4 i Hrvatske sa 15:9. 

Pištoljem, pravi hit u Osijeku bila je  selekcija Srbije. Prvo je napravila senzaciju celog turnira  pobedivši favorizovanu Hrvatsku sa 14:10 i potom su Hrvati izgubili od Ukrajine sa 17:7 i ispali, pa je naš meč saUkrajinom odlučivao samo ko će biti prvi a ko drugi:

- Podvig su ostvarili Marija Šunjevarić, Branko Mašanović i Stefan Todorović koji su pobedili hrvatsku selekciju sa dva već afirmisana strelca u seniorskom uzrastu Ćelićem i Krištom – zadovoljan je Pejović.- U meču sa Ukrajinom izgubili su časno, posle velike borbe sa 14:10. i u ekpi su bili Mašanović, Marija Šunjevarić i Malina Stanojković koja je osvojila dva boda.  U obe discipline nije bilo Rusije. 

Na završni turnir iz grupe “Istok” plasirali su se puškom Srbija i Hrvatska, a pištoljem Ukrajina i Srbija. Iz grupe “Sever” koja je održana u Norveškoj plasman su obezbedili  puškom Finska i Švedska, a pištoljem Letonija i Litvanija. Na završnom turniru učestvovaće još  po dva najbolja kluba iz regiona “Zapad”, predstavnici domaćina Švedske i najbolji trećeplasrani tim sa oba oružja iz grupa u kojima nije gađao domaćin finalnog turnira.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo mešovite (dečaci i devojčice). Gađa se duelno, strelac protiv strelca uz glasnu muziku i navijanje. 

Datum: 04.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...