x

Grand Prix i Walther Youth Cup u Smederevu

Grand Prix i Walther Youth Cup u Smederevu
Na strelištu u Smederevu od 26. do 28. novembra održaće se dva međunarodna takmičenja. Grand Pri Smedereva (Grand Prix Smederevo) u petak 27. kao uvodno takmičenje za  Valter jut kap (Walther Youth Cup) koji će biti održan u subotu 28. novembra. Na turniru se očekuje više od 100 takmičara iz 5 zemalja, što ga svrstava u red najjačih takmičenja za mlađe kategorije u Evropi. Generalni pokrovitelj turnira je najveća svetska kompanija za proizvodnju oružja Valter (Walther). Takmičenje se organizuje po prvi put u Smederevu i postaće tradicionalan turnir koji će narednih godina u Smederevu okupljati najbolje mlade strelce Evrope.

Streljačka družina „Smederevo“ sledeće nedelje organizuje dva međunarodna turnira vazdušnim oružjem za mlađe kategorije. Takmičenja će se održati po kalendaru Streljačkog saveza Srbije: u petak, 27. novembra - Grand Prix Smederevo, a subotu 28. novembra - Walther Youth Cup, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. 

Grand Prix Smederevo - discipline vazdušnim oružjem, puška i pištolj, muška i ženska kategorija do 16, do 18 i do 20 godina starosti. Takmičenje je ekipno i pojedinačno. Nema finala. U svakoj kategoriji biće podeljeni pehari i medalje za ekipne osvajače medalja i medalje za pojedinačne osvajače medalja.

Walther Youth Cup - discipline vazdušnim oružjem, puška i pištolj, muška i ženska kategorija do 20 godina starosti (najstariji strelci su 1995. godište). Pucaju se finala u finalnoj pucaonici. Najboljim takmičarima u svakoj kategoriji biće dodeljene vredne nagrade generalnog sponzora turnira, jednog od najvećih svetskih proizvođača oružja, nemačke kompanije Carl Walther GmbH Sportwaffen kao i medalje za najbolje takmičare.

Nagrade: Generalni sponzor turnira Carl Walther GmbH Sportwaffen pored robnih nagrada dodeliće i jednu pušku Walther LG 400 za rezultat najbliži svetskom rekordu juniorki i juniora puškom i jedan pištolj Walther LP 400 za rezultat najbliži svetskom rekordu kod juniora i juniorki pištoljem u osnovnom meču na  WALTHER YOUTH CUP.

Takmičenje u svim kategorijama održaće se na elekronskim metama (SIUS) po pravilima Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF).
Očekuje se učešće više od 100 strelaca iz pet zemalja: Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će u dva dana napraviti više od 200 nastupa. Takmičenje se organizuje po prvi put u Smederevu i postaće tradicionalan turnir koji će narednih godina u Smederevu okupljati najbolje mlade strelce Evrope.

Datum: 19.11.2015. Autor: Marija Aničić

PROČITAJTE JOŠ...