Grand Prix i Walther Youth Cup u Smederevu

Na strelištu u Smederevu od 26. do 28. novembra održaće se dva međunarodna takmičenja. Grand Pri Smedereva (Grand Prix Smederevo) u petak 27. kao uvodno takmičenje za  Valter jut kap (Walther Youth Cup) koji će biti održan u subotu 28. novembra. Na turniru se očekuje više od 100 takmičara iz 5 zemalja, što ga svrstava u red najjačih takmičenja za mlađe kategorije u Evropi. Generalni pokrovitelj turnira je najveća svetska kompanija za proizvodnju oružja Valter (Walther). Takmičenje se organizuje po prvi put u Smederevu i postaće tradicionalan turnir koji će narednih godina u Smederevu okupljati najbolje mlade strelce Evrope.

Streljačka družina „Smederevo“ sledeće nedelje organizuje dva međunarodna turnira vazdušnim oružjem za mlađe kategorije. Takmičenja će se održati po kalendaru Streljačkog saveza Srbije: u petak, 27. novembra - Grand Prix Smederevo, a subotu 28. novembra - Walther Youth Cup, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. 

Grand Prix Smederevo - discipline vazdušnim oružjem, puška i pištolj, muška i ženska kategorija do 16, do 18 i do 20 godina starosti. Takmičenje je ekipno i pojedinačno. Nema finala. U svakoj kategoriji biće podeljeni pehari i medalje za ekipne osvajače medalja i medalje za pojedinačne osvajače medalja.

Walther Youth Cup - discipline vazdušnim oružjem, puška i pištolj, muška i ženska kategorija do 20 godina starosti (najstariji strelci su 1995. godište). Pucaju se finala u finalnoj pucaonici. Najboljim takmičarima u svakoj kategoriji biće dodeljene vredne nagrade generalnog sponzora turnira, jednog od najvećih svetskih proizvođača oružja, nemačke kompanije Carl Walther GmbH Sportwaffen kao i medalje za najbolje takmičare.

Nagrade: Generalni sponzor turnira Carl Walther GmbH Sportwaffen pored robnih nagrada dodeliće i jednu pušku Walther LG 400 za rezultat najbliži svetskom rekordu juniorki i juniora puškom i jedan pištolj Walther LP 400 za rezultat najbliži svetskom rekordu kod juniora i juniorki pištoljem u osnovnom meču na  WALTHER YOUTH CUP.

Takmičenje u svim kategorijama održaće se na elekronskim metama (SIUS) po pravilima Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF).
Očekuje se učešće više od 100 strelaca iz pet zemalja: Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će u dva dana napraviti više od 200 nastupa. Takmičenje se organizuje po prvi put u Smederevu i postaće tradicionalan turnir koji će narednih godina u Smederevu okupljati najbolje mlade strelce Evrope.

Datum: 19.11.2015. Autor: Marija Aničić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...