x

U Fort Beningu nišane nove olimpijske vize

U Fort Beningu nišane nove olimpijske vize
Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije vodiće na Svetski kup u američkoj vojnoj bazio Fort Bening  od 11. do 19. maja nešto izmenjeni sastav u odnosu na Čangvon u martu. 

Na spisku su - puška: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Milenko Sebić (C. zvezda) i Milutin Stefanović („Čika Mata“), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Akademija Maksimović), pištolj: Dimitrije Grgić (Akademac) i Damir Mikec (Policajac), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda),  Bobana Veličković (Bor 030) i Jasmina Grgić (Smederevo).

- Pripreme u Novom Sadu pokazale su da je forma kod svih strelaca dobra - kaže Srećko Pejović. - Cilj je da u Fort Beningu osvojimo još najmanje dve olimpijske vize za Rio. Dobro je što je forma MK oružjem u usponu i da su se, po kvalitetu, rezultati približili  onim koje postižu vazdušnim oružjem.

Pejović ističe da je  osvajanje olimpijskih viza  takođe i zalog za dobre rezultate na Šampionatu Evrope MK oružjem u Mariboru od 18. jula do 1. avgusta, gde se takođe vade olimpijske vize:
- Ako odemo na Šampionat Evrope rasterećeni  možemo da se koncentrišemo  na osvajanjee medalja. Uveren sam da će u Mariboru svako  odličje doneti i olimpijsku vizu. Znam da je strelcima važna olimpijska viza, ali važne su i medalje za ukupni status našeg sporta  i za ovo takmičenje ćemo povesti selekcije i strelce koji mogu da se upuste u borbu za njih. 

- Prošle godine osvojene su četiri medalje u Fort Beningu. Srebrom su se okitila Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj). 

Četvrta u finalu u Fort Beningu bila je Andrea Arsović vazdušnom puškom. Osma mesta u finalu zauzeli su Zorana Arunović (MK pištolj) i Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj).

Datum: 10.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...