x

Podmladak blistao u Osijeku i plasirao se u finale LME

Podmladak blistao u Osijeku i plasirao se u finale LME
Srpski mladi strelci blistali su u Osijeku na regionalnom kvalifikacionom trniru - grupa Istok Lige mladih Evrope (LME) i plasirali se na finalni turnir od 1. do 4. oktobra u Švedskoj (Rote – Vaksje).

- Izvanredan uspeh, pogotovo ekipe pištoljem, koja je napravila senzaciju dana pobedivši favorizovanea domaćine, Hrvate – kaže Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije kome u stručnom štabu asistiraju treneri Marijana Novković i Sreten Nešković.

- Izvanredne rezultate zabeležila je Sanja Vukašinović, veliki doprinos dali su i Milica Babić i Lazar Kovačević. U ekipi pištoljem nije bilo slabih, Branko Mašanović, Marija Šunjevarić i Stefan Todorović su obavili lavovski deo posla. 

U prvom meču puškom, Srbije je pobedila BiH sa 20:4. Sjajne su bile Sanja Vukašinović (416,2) i Milica Babić (416,1) sa po sve četiri pobede dok je Lazar Kovačević imao dve pobede i dva poraza (410,7). Iznenađenje dana je bila pobeda srpske selekcije pištoljem 14:10 nad favorizovanim Hrvatima. U ekipi su bili Branko Mašanović, koji je sa Krištom na poziciji 1 imao rezultat 4:4, Marija Šunjevarić je pobedila Luku Ćelića sa 5:3, Stefan Todorović je, takođe, sa 5:3 pobedio Mariju Slađev. U prvom kolu puškom, Hrvatska je sa 17:7 pobedila Ukrajinu.

U drugom meču puškom Srbija je pobedila Hrvatsku sa 15:9 i bez obzira na duel u nedelju 3. maja sa  Ukrajinom plasirala se za finale u Švedskoj. Izvanredna je  bila Sanja Vukašinović koja je ponovo  imala sve pobede a ukupan rezultat joj je bio 418,4. Veliko iznenađenje bio je  drugi poraz takmičara pištoljem iz Hrvatske od Ukrajine sa 16:8 pa su favorizovani Hrvati ispali i omogućili Srbiji , da se bez obzira na sutrašnji susret sa Ukrajinom i ovim oružjem plasira na završni turnir.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. Gađa se duelno, strelac protiv strelca uz glasnu muziku i navijanje. 

Datum: 03.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...