Veslači i veslačice u petoj brzini

Srpski veslači i veslačice bez predaha bruse formu za nastupajuću sezonu u kojoj će jedan od glavnih zadataka biti vađenje “viza” za Olimpijske igre u Riju 2016. Na januarski ciklus priprema nadovezao se februarski. Upaljeni su svi veslački pogoni sve sa ciljem se odgovori ogromnim izazovima u 2015. 

Januarski ciklus priprema obavljen je na tri lokacije – turski Kojčegiz, crnogorski Tivat i austrijski Ramsau. Miloš Vasić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Miljan Vuković i Marko Jošić se 6. februara vraćaju iz Turske u koju ponovo odlaze 13. februara. Put Kojčegiza predvođeni članovima Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojšom Ilićem i Petrom Iborčićem i trenerom reprezentacije Aleksandrom Ivkovićem u utorak, 3. februara, kreću Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Stanojević, Jovan Popović, Andrija Šljukić, Igor Lončarević, Viktor Jasinski, Igor Đerić i Ivana Filipović. Tamo će se pridružiti Ivi Obradović i Jovani Arsić i trenerima reprezentacije Sašom Mimićem i Oleksandrom Fedotovim koji su u Kojčegizu neprestano od 19. januara.

Veselin Savić, Dušan Bogičević, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović sa članom Selektroske komisije VSS Dejanom Guslovim 8. februara odlaze na pripreme u italijansku Sabaudiju gde će ostati do 23. fenbruara. U martu, nakon Državnog prvenstva na ergometrima, pripreme su planirane na dve lokacije – italijanskoj Sabaudiji i bugarskom Plovdivu. 

Prva Izborna regata biće u Hrvatskoj na Internacionalnoj regati „Croatia Open“. Inače, Veslački savez Srbije je usvojio kalendar takmičenja za 2015. U njemu od seniorskih takmičenja treba izdvojiti tri regate Svetskog kupa, na Bledu (Slovenija) od 8. do 10. maja, u Verezu (Italija) od 19. do 21. juna i Lucernu (Švajcarska) od 12. do 14. jula, Evropsko prvenstvo za seniore od 29. do 31. maja u Poznanju (Poljska) i Svetsko prvenstvo u Ožibeleu (Francuska) od 29. avgusta do 6. septembra, koje će ujedno biti glavnom kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016.
Datum: 03.02.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...