x

Šest odličja za srpske veslače prvog dana na Jarunu

Šest odličja za srpske veslače prvog dana na Jarunu
Prvog dana Internacionalne regate „Croatia Open“ u Zagrebu zlatne medalje osvojili Miloš Vasić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara i Andrija Šljukić u skifu za seniore do 23 godine, srebra Goran Jagar i Nikola Stojić u dvojcu bez kormilara i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, a bronze Veselin Savić i Dušan Bogičević u dvojcu bez kormilara i Jovana Arsić u skifu. – U nedelju na skeneru veći čamci

Srpski veslački tim bio je na visini zadatka prvog dana tradicionalne 32. internacionalne regate Croatia Open, koja je u subotu, 11. aprila počela u Zagrebu i koja predstavlja prvu Izbornu regatu za sastav našeg državnog tima za Evropsko prvenstvo u Poznanju krajem maja. U finalima takmičenja na jezeru Jarun našlo se čak devet srpski čamaca od kojih je njih šest uspelo da stigne do postolja. Srbija je obeležila finale dvojaca bez kormilara u kojem je imala četiri posade. Sva tri mesta na pobedničkom postolju pripala su našim čamcima, a najbolji je bila posada Miloš Vasić, Nenad Beđik 6:52,00 koja je osvojila zlato s vremenom. Srebro je pripalo Goran Jagaru i Nikoli Stojiću (7:00,34), a bronza Veselinu Saviću i Dušanu Bogičeviću (7:02,94). Miljan Vuković i Dušan Milovanović su bili šesti (7:32,84). U B finalu ove discipline Igor Lončarević i Radoje Đerić su trijumfovali s vremenom 7:15,07.

U finalu skifa Aleksandar Filipović je bio četvrti s vremenom 7:38,66, a Marko Marjanović peti s rezultatom 7:51,64. Jovani Arsić pripala je bronza u finalu ženskih skifova. U trci za odličje naša skifiskinja zauzela je treće mesto s vremenom 8:30,04. U finalu seniorskog skifa za lake veslače Miloš Stanojević je osvojio srebro s 7:43,74. Marko Jošić je u ovoj disciplini bio treći u B finalu s vremenom 7:59,80 dok je Petar Jovanović bio najbolji u C finalu s rezultatom 7:56,83.

Andrija Šljukić je osvojio zlatnu medalju u skifu u konkurenciji seniora do 23 godine. U finalu je trijumfovao s vremenom 7:31,03. Dušan Slavnić je u ovoj konkurenciji bio drugi u B finalu s vremenom 7:45,70, dok je Igor Đerić pobedio u C finalu s rezultazom 7:48,98.

– Srbija je bila dominantna u rimen disciplinama budući da je zauzela prva tri mesta u dvojcu bez kormilara u kojem su, ipak, superiorni bili Miloš Vasić i Nenad Beđik. Doduše, ceo dan na jezeru Jarun je duvao jak kontra-vetar tako da su staze jedan i dva bile favorizovane. Zbog toga je rezultat iz kvalifikacija bio veoma bitan jer je određivao raspored staza u finalima. Miloš Stanojević je bio na visini zadatka u skifu za lake veslače. Posebno dobar utisak ostavio je Andrija Šljukić koji je trijumfovao u skifu za mlađe seniore. Bila je ovo njegova prva zvanična trka u skifu posle finala Svetskog prvenstva za juniore 2013, kada je postao svetski viceprvak. Raduje njegov rezultat i plasman i ovim izdanjem je najavio veoma uspšenu sezonu – ocenio je učinak prvog dana regate na Jarunu stručni štab veslačke reprezentacije Srbije.

Drugog dana regate „Croatia Open“ na skeneru će biti nastupi Marka Marjanovića i Aleksandra Filipovića u dubl skulu, Nenada Beđika, Miloša Vasića, Nikole Stojića i Radoja Đerića u jednom te Gorana Jagara, Igora Lončarevića, Dušana Milovanovića i Miljana Vukovića u drugom četvercu bez kormilara i dubl skula za lake veslače Miloš Stanojević, Marko Jošić. Na stazi će se naći i dvojac bez kormilara Veselin Savić, Dušan Bogičević. Pored seniora Srbije na „Croatia Openu 2015“ učestvuje i brojan veslački podmladak koji će, braneći boje svojih klubova, imati važan test za sastave mlađih nacionalnih selekcija.
Datum: 12.04.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...