x

Mikec sa Kelhajmom osvojio Bundes ligu

Mikec sa Kelhajmom osvojio Bundes ligu
Damir Mikec strelac Policajca, osvojio je sa Kelhajmom iz Gminda titulu u Bundes ligi vazdušnim pištoljem pošto je u finalu u Rotenburgu savladan Valdenburg sa 3:2. 

- Finale je bilo za infarkt sa čak dva raspucavanja – rekao je Damir Mikec u raportu iz Nemačke.

- Dobio sam meč protiv Abdulaha sa 386:380, pa smo vodili sa 2:1  sa jednim raspucavanjem i čekali smo da poslednja na liniji, Bugarka Marija Grozdeva, od poslednjih šest metaka “ubije” samo jednu devetku što bi nam obezbedilo prvo mesto. Ali, još jednom je pokazala da je i dalje jako dobar strelac i pogodila je sve centre do kraja. Mi u neverici, a njen tim slavi...

Usledila su dva raspucavanja od kojih  je Kelhajmu bila potrebna makar  jedna pobeda:
- U prvom raspucavanju na početku obojica pogađaju centre. Gađa se na pun krug, tek posle treće dijabole, ako je i dalje izjednačeno, kreće se na decimalu. Drugi hitac obojica devetke, i u trećem hicu naš strelac “ubija” sedmicu a njihov osmicu i izjednačuju na 2:2 – objasnio je Mikec. 

– U odlučujućem raspucavanju,  naš Filip Grim gađao je  protiv Marije Grozdeve za titulu! Prvim dijabolama oboje su pogodili devetke, u drugom Grim pogađa centar, Grozdeva devetku i naše slavlje je počelo!

Ovo je druga titula u istoriji kluba Kelhajm Gmind za koji je gađala svojevremeno Jasna Šekarić. Prva je bila 2009. kada ih je sa mesta broj 1 predvodio slavni Italijan Roberto Di Dona.
Datum: 09.02.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...