x

Održan 10. Međunarodni Omega kup

 Održan 10. Međunarodni Omega kup
Pred  oko 1500 ljubitelja tekvondoa u Železniku u hali FMP održan je 10. Međunarodni Omega kup u tekvondou u organizaciji Tekvondo kluba Omega a uz pomoć i podršku Gradske opštine Čukarica.

Na turniru učestvuje 608 takmičara kako iz Srbije tako i iz inostranstva. Ovo je jedan od najposećenijih turnira od kada TKD Omega organizuje takmičenja. Od inostranih klubova učešće su uzele sledeće zemlje: Švedska, Slovačka, Hrvatska, Bugarska, Makedonija, Slovenija, Rumunija, BiH, Crna Gora, Kenija.

Turnir je svečano otvoren uz uživo izvođenje himne Srbije u interpretaciji takmičara TKD Omega  Dušana Katića. Potom je prisutne  pozdravio predsednik GO Čukarica Zoran Gajić koji j se zahvalio svim takmičarima koji su došli na Čukaricu kako bi se takmičili na 10. Međunarodnom Omega kupu. Predsednik opštine istakao je izvanrednu organizaciju i poručio da će Gradska Opština Čukarica uvek podržavati sportske manifestacije koje imaju za cilj da se što više dece bavi sportom. Gajić je naglasio je da GO Čukarica u Osnovnim školama Čukarice sprovodi projekat besplatnog sporta kako bi što više dece vikendom besplatno moglo da trenira neke od sportova.

On je svim takmičarima poželeo  sportsko nadmetanje kao i fer borbu a najuspešnijima čestitao na ostvarenom rezultatu. Miroslav Krklješ predsednik TKD Omega zahvalio se Gradskoj opštini Čukarica i predsedniku Gajiću na ukazanom poverenju i svemu što GO Čukarica radi za sport na našoj opštini. "Ovo je veliki praznik sporta ne samo za Čukaricu već i za Beograd, Srbiju.  Naša najveća reklama svega ovoga su upravo jako zadovoljni takmičari koji su pristigli iz inostranstva".Datum: 03.03.2014. Autor: Tanja Šakotić

PROČITAJTE JOŠ...