x

Evropske univerzitetske igre 2020

Evropske univerzitetske igre 2020

5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Promocija Evropskih univerziteskih igara 2020 u Madridu


Evropske univerzitetske igre (engl. The European Universities Games - EUG) predstavljaju međunarodno multi-sportsko takmičenje namenjeno evropskim univerzitetskim sportistima, a koje se održava svake druge godine u organizaciji Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (engl. European University Sports Association - EUSA) i zemlje domaćina. Prve Evropske univerzitetske igre održane su 2012. godine u Kordobi (Španija). 09. aprila 2016. godine, na generalnoj skupštini EUSA-e u Vroclavu u Poljskoj doneta je odluka da Beograd bude domaćin 5. Evropskih univerzitetskih igara.


KO? 5. Evropske univeritetske igre

ŠTA? multi-sport, takmičenje

KAD? 14. - 27. jul 2021. 

GDE? Beograd

Ovogodišnje Evropske univerzitetske igre održaće se na čak 31 lokaciji i sportskih objekata u Beogradu, uz učešće više od 5000 sportista, sa 400 univerziteta i iz 40 evropskih zemalja. Na osnovu plana organizatora, kompletan trenažno - takmičarski deo Igara trebalo bi da se održi u sledećim dvoranama/ objektima: hala „Ranko Žeravica“; hala „Aleksandar Nikolić“; USC „Voždovac“, „Šumice“, vaterpolisti će se nadmetati na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“, a teniseri će svoje mečeve igrati u teniskom centru „Novak“; kao i na Adi Ciganliji (rukomet i odbojka na pesku, veslanje) ali i Štark Arena u kojoj će se igrati značajan broj utakmica u nekoliko sportova (odbojka, košarka, 3X3 košarka, rukomet…).


Evropske Univerzitetske igre u Beogradu 2021.


Novi datum za 5. Evropske Univerzitetske igre u Beogradu


Programom Evropskih univerzitetskih igara 2020 predviđena su takmičenja u 21 sportu, i to: badmintonu, košarci, basketu 3x3, ragbi 7, rukometu na pesku, odbojci na pesku, sedećoj odbojci, šahu, fudbalu, futsalu, rukometu, džudou, karateu, kik boksu, orijentiringu, veslanju, tekvondou, stonom tenisu, tenisu, odbojci i vaterpolu.


5. Evropske univerzitetske Igre u Beogradu predstavljaće mnogo više od samog sportskog događaja, s obzirom na niz propratnih aktivnosti u vidu različitih vrsta radionica, a centralni događaj će biti svakako i organizacija Rektorske konferencije koja će u glavni grad Srbije dovesti elitu akademske Evrope.


Veliko interesovanje za Evropske univerzitetske igre u Beogradu


"Sportsko selo” za vreme EUG 2020 biće obnovljeni Studentski grad na Novom Beogradu koji predstavlja najveći studentski dom u ovom delu Evrope.


Ceremonija svečanog otvaranja Evropskih univerzitetskih igara 2020 održaće se 14. jula 2021. godine, u Štark areni, dok će se ceremonija svečanog zatvaranja održati 27. jula 2021. godine.


Sledeće 6. Evropske univerzitetskih igre održaće se u Lođu u Poljskoj 2022. godine.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 14.07.2021. do 27.07.2021.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: EUB 2020
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: info@eug2021.eu
Web sajt: https://eug2021.eu
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...