Evropske univerzitetske igre 2020

 
 

5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Promocija Evropskih univerziteskih igara 2020 u Madridu


Evropske univerzitetske igre (engl. The European Universities Games - EUG) predstavljaju međunarodno multi-sportsko takmičenje namenjeno evropskim univerzitetskim sportistima, a koje se održava svake druge godine u organizaciji Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (engl. European University Sports Association - EUSA) i zemlje domaćina. Prve Evropske univerzitetske igre održane su 2012. godine u Kordobi (Španija). 09. aprila 2016. godine, na generalnoj skupštini EUSA-e u Vroclavu u Poljskoj doneta je odluka da Beograd bude domaćin 5. Evropskih univerzitetskih igara.


KO? 5. Evropske univeritetske igre

ŠTA? multi-sport, takmičenje

KAD? 14. - 27. jul 2021. 

GDE? Beograd

Ovogodišnje Evropske univerzitetske igre održaće se na čak 31 lokaciji i sportskih objekata u Beogradu, uz učešće više od 5000 sportista, sa 400 univerziteta i iz 40 evropskih zemalja. Na osnovu plana organizatora, kompletan trenažno - takmičarski deo Igara trebalo bi da se održi u sledećim dvoranama/ objektima: hala „Ranko Žeravica“; hala „Aleksandar Nikolić“; USC „Voždovac“, „Šumice“, vaterpolisti će se nadmetati na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“, a teniseri će svoje mečeve igrati u teniskom centru „Novak“; kao i na Adi Ciganliji (rukomet i odbojka na pesku, veslanje) ali i Štark Arena u kojoj će se igrati značajan broj utakmica u nekoliko sportova (odbojka, košarka, 3X3 košarka, rukomet…).


Evropske Univerzitetske igre u Beogradu 2021.


Novi datum za 5. Evropske Univerzitetske igre u Beogradu


Programom Evropskih univerzitetskih igara 2020 predviđena su takmičenja u 21 sportu, i to: badmintonu, košarci, basketu 3x3, ragbi 7, rukometu na pesku, odbojci na pesku, sedećoj odbojci, šahu, fudbalu, futsalu, rukometu, džudou, karateu, kik boksu, orijentiringu, veslanju, tekvondou, stonom tenisu, tenisu, odbojci i vaterpolu.


5. Evropske univerzitetske Igre u Beogradu predstavljaće mnogo više od samog sportskog događaja, s obzirom na niz propratnih aktivnosti u vidu različitih vrsta radionica, a centralni događaj će biti svakako i organizacija Rektorske konferencije koja će u glavni grad Srbije dovesti elitu akademske Evrope.


Veliko interesovanje za Evropske univerzitetske igre u Beogradu


"Sportsko selo” za vreme EUG 2020 biće obnovljeni Studentski grad na Novom Beogradu koji predstavlja najveći studentski dom u ovom delu Evrope.


Ceremonija svečanog otvaranja Evropskih univerzitetskih igara 2020 održaće se 14. jula 2021. godine, u Štark areni, dok će se ceremonija svečanog zatvaranja održati 27. jula 2021. godine.


Sledeće 6. Evropske univerzitetskih igre održaće se u Lođu u Poljskoj 2022. godine.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 14.07.2021. do 27.07.2021.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
EUB 2020
Mesto:
Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
info@eug2021.eu
Web sajt: https://eug2021.eu
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...