x

Novi datum za 5. Evropske Univerzitetske igre u Beogradu

Novi datum za 5. Evropske Univerzitetske igre u Beogradu

Pete Evropske univerzitetske igre održaće se u Beogradu od 14. do 27. jula 2021. godine. To su odlučili Evropska univerzitetska sportska Asocijacija (EUSA) i Organizacioni komitet petih Evropskih univerzitetskih Igara u Beogradu nakon što su prošle nedelje, zbog pandemije korona virusom, odložili ovo najveće okupljanje studenata sportista Evrope.

- Nove datume nije bilo lako odrediti, rekao nam je Predrag Jušković, direktor 5. Evropskih univerzitetskih igara. Trebalo je voditi brigu da se ne poklopimo sa Olimpijskim igrama i drugim velikim takmičenjima. Mi smo, zbog studenata koji žive u Studentskom gradu, a koji će za Igre biti pretvoren u sportsko selo, insistirali da Igre ne počnu krajem juna ili početkom jula, već što kasnije u julu. Čak su se neki naljutili na mene jer se sada jednim delom preklapamo sa Olimpijskim igrama koje se pomerene za sledeću godinu. Svima nama i rukovodstvu Studentskog centra je bilo bitno da studenti koji žive u Studentskom gradu ostanu celi juni u svojim sobama.

Odložene 5. Evropske Univerzitetske igare Beograd 2020

Pripreme za organizaciju Igara koje su se trebalo održati ove godine od 12. do 25 jula, su već bile u zavšrnoj fazi, tako da je do sada već mnogo toga urađeno da, kako kažu organizatori, ovo budu najbolje evropske univerzitetske sportske igre do sada. 

- Nakon završetka radova u Studentskom gradu koji su u toku, nastavio je Jušković, kvalitet soba za studente će biti na mnogo višem nivou nego do sada. Uvodi se bežični internet u svim sobama, završava se klimatizacija u sobama i restoranu, sređuju se sobe sa kompletnim krečenjem i sređivanjem podova, kupatila, sa novim nameštajem, uređuje se restoran i mnogo toga još. To će biti potpuno novi i kvalitetniji uslovi za učenje i život studenata. Uporedo sa ovim radovima u završnoj smo fazi radova na rekonstrukciji tri sportska objekta pod upravom grada Beograda i to SC Gale Muškatirović, SC Voždovac i SC Šumice. Nakon što prođe vanredno stanje nastavljamo sa radovima na izgradnji terena za rukomet i odbojku na pesku na Adi Ciganliji, a  koji će posle igara ostati u nasleđe rukometnom i odbojkaškom savezu. Granskim sportskim savezima ostaće u nasleđe sportska oprema i rekviziti koje mi kupujemo za potrebe Igara. 

Zdravlje i sport su pobedili

- Grad Beograd će, naglasio je Jušković, dobiti mnogo organizacijom ovog velikog i masovnog sportskog događaja, i turistički, i ekonomski, pa i kulturno. Sledeće godine u periodu od 14 do 27. jula, ugostitićemo veliki broj učesnika, sportskih delegacija, gostiju, volontera. Uveren sam da će sve biti realizovano na najbolji mogući način, da potvrdimo to što govore mnogi da su Srbija i Beograd najbolji organizatori velikih sportskih takmičenja,  završio je  Predrag Jušković.

5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Datum: 07.04.2020. Autor: Predrag Vujović

PROČITAJTE JOŠ...