x

Veliko interesovanje za Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Veliko interesovanje za Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Teška godina puna izazova uzrokovanih pandemijom korona virusa dovela je do odlaganja svih velikih sportskih događaja širom sveta, među njima i petih Evropskih univerzitetskih Igara za leto 2021. Beograd će biti domaćin najvećeg sportskog takmičenja u Evropi od 14. do 27. jula, a interesovanje akademske zajednice za dolazak u srpsku prestonicu ne jenjava, naprotiv, veće je nego ikada!


5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Evropske Univerzitetske igre u Beogradu 2021.


Na osnovu prispelih prijava učesnika takmičenja koje se prvi put održalo 2012. godine u španskoj Kordobi, već sada je jasno da će Srbija narednog leta ugostiti više od 5.000 sportista-studenata sa preko 400 univerziteta i 40 evropskih zemalja.


Trenutni pokazatelji govore o 907 registrovanih sportskih timova sa 354 univerziteta i ostalih akademskih ustanova iz 40 država. Velika posvećenost sa kojom organizacioni odbor EUG 2021 pristupa organizaciji Igara vidljiva je kroz zainteresovanost akademske zajednice za dolazak na takmičenje koja će se održati u 21+1 sportskoj disciplini.


Novi datum za 5. Evropske Univerzitetske igre u Beogradu


Pete Evropske univerzitetske Igre u Beogradu predstavljaće mnogo više od samog sportskog događaja, s obzirom na niz propratnih aktivnosti u vidu različitih vrsta radionica, a centralni događaj će biti svakako i organizacija Rektorske konferencije koja će u glavni grad Srbije dovesti elitu akademske Evrope.


Uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije i ostalih državnih organa ambiciozni projekat rekonstrukcije Studentskog grada u Novom Beogradu privodi se kraju.  “Sportsko selo” za vreme EUG 2021, najveći studentski dom u ovom delu Evrope, ostaće kao najveći legat projekta EUG 2021 i podići studentski standard na daleko veći nivo u godinama ispred nas. I sportski objekti širom Beograda dobijaju novo ruho kao deo projekta Igara, a veliki impuls za razvoj dobiće rukomet i odbojka na pesku nakon izgradnje centra za sportove na pesku na Adi Ciganliji.


Datum: 31.12.2020. Autor: EUG 2021

PROČITAJTE JOŠ...