x

Evropske Univerzitetske igre u Beogradu 2021.

Evropske Univerzitetske igre u Beogradu 2021.

Pete Evropske univerzitetske igre održaće se u Beogradu od 14. do 27. jula 2021. godine, to je odlučila Evropska univerzitetska sportska Asocijacija (EUSA) u dogovoru sa predstavnicima privrednog društva EUB 2020, zaduženog za organizaciju 5. Evropskih univerzitetskih Igara u Beogradu, nakon što su prošle nedelje, zbog proglašene pandemije korona virusom u svetu, odložili ovo najveće okupljanje studenata sportista sa evropskih univerziteta.

Novi datum za 5. Evropske Univerzitetske igre u Beogradu


Kako su nam saopštili organizatori EUG 2020  pripreme za organizaciju su već bile u zavšrnoj fazi, tako da je do sada već mnogo toga urađeno i bilo spremno da ovo budu najbolje i najmasovnije evropske univerzitetske sportske igre do sada.  

Zdravlje i sport su pobedili


Dosta toga smo uradili u prethodnom periodu, izjavio je  Predrag Jušković, direktor  preduzeća za organizaciju 5. Evropskih univerzitetskih igara, vezano za organizaciju igara i mogu slobodno da kažem da smo bili na 80% spremnosti u ovom trenutku. U odnosu na odlaganje igara svoje redovne poslove obavljamo u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i datim okolnostima. Nastavili smo započete inveticione radove koji su bili planirani za potrebe održavanja igara, a odobreni su našim finansijskim planom za 2020. godinu od strane Vlade Republike Srbjie. U toku su radovi u Studentskom gradu koji je opredeljen da bude sportsko selo za vreme igara, gde će kvalitet soba za studente biti na mnogo višem nivou nego do sada. Uvodi se bežični internet u svim sobama, završava se klimatizacija u sobama i restoranu, sređuju se sobe sa kompletnim krečenjem i sređivanjem podova, kupatila, sa novim nameštajem i određenom reparacijom, uređuje se restoranski prostor i mnogo toga još za poboljšanje uslova stanovanja budućih generacija studenata.To će biti potpuno novi i kvalitetniji uslovi za učenje i život studenata. Uporedo sa ovim radovima teku radovi i na rekonstrukciji tri sportska objekta pod upravom grada Beograda i to SC Gale Muškatirović, SC Voždovac i SC Šumice koji su u završnoj fazi. Obe ove velike investicije odobrene od Vlade RS biće od značajnog nasleđa Igara. Nakon što prođe vanredno stanje nastavljaju se radovi na izgradnji terena za rukomet i odbojku na pesku koji su planirani da se izgrade na Adi Ciganliji za potrebe igara, a  koji će posle igara ostati u nasleđe rukometnom i odbojkaškom nacionalnom savezu za razvoj ova dva sporta i organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja. Vredno je pomenuti da će i granski nacionalni savezi od ovih igara imati koristi u vidu obnavljanja i značajne kupovine sportske opreme i rekvizita, čiju nabavku će obaviti naše preduzeće za potrebe igara, a posle igara ostaće u njihovom vlasništvu i za njihove dalje potrebe. Grad Beograd kao grad domaćin će dobiti mnogo organizacijom ovako velikog i masovnog sportskog događaja u svakom smislu počev od turističkog, kulturnog do ekonomskog značaja. Mi ćemo sledeće godine u periodu od 14 do 27. jula, biti domaćini i ugostiti veliki broj učesnika, sportskih delegacija, gostiju, volontera i uveren sam da će to biti na najbolji mogući način kao što je grad Beograd kao organizator mnogih sportskih takmičenja do sada i kao pravi domaćin pokazao nebrojeno puta u prethodnom periodu“, izjavio nam je Predrag Jušković.

5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Datum: 08.04.2020. Autor: Predrag Vujović

PROČITAJTE JOŠ...