Premijerka na čelu EUG 2020.

Evropske univerzitetske igre 2020. održaće se u Beogradu. Prošle nedelje ova velika sportska manifestacija predstavljena je nizom aktivnosti u našem glavnom gradu. A u petak uveče Igre su imale prvi veliki ispit. Izvršni komitet Evropske univerzitetske sportske asocijacije EUSA na sastanku koji je održan u Parizu, jednoglasno je usvojio Izveštaj o toku priprema organizacije Evropskih univerzitetskih igara 2020.


Srbiju je predvodio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a pored njega u sastavu su bili pomoćnik Darko Udovičić, savetnica Ivana Dukić, predsednik USSS Siniša Jasnić, prorektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i sekretar USSS Đoko Čučković.

- Na sastanku smo podneli raport o dosadašnjim aktivnostima u pripremi Beograda. U 25-minutnom izveštaju koji je podnet Izvršnom komitetu su predstavljene sve aktivnosti koje su se desile u poslednjih nekoliko meseci. Posebna pažnja članova IO EUSA bila je na Organizacionom komitetu Igara, na čijem će čelu biti premijerka Srbije Ana Brnabić i koji je sastavljen od ličnosti koje su garant da će igre biti sjajno organizovane.

Sastav Organizacionog komiteta je izazvao ogromno zadovoljstvo prisutnih, a posebno gospodina Adama Ročeka, predsednika EUSA, koji je to istakao u svojoj oceni našeg rada. Posebno je pomenuo i rad preduzeća EUG 2020, koji po njegovim rečima radi fantastičan posao.


Naša delegacija predvođena ministrom Udovičićem je profesionalno pripremila izveštaj i odgovorila na svako pitanje vezano za rad. Sve u svemu jako smo zadovoljni a na kraju skupa dobili smo i veliki aplauz od čelnilk EUSA - istakao je Siniša Jasnić, predsednik USS Srbije.


Evropske univerzitetske igre održavaju se svake druge godine. Portugalska Coimbra domaćin je ove godine a Srbija je 2016. u Zagrebu i Rijeci osvojila čak 26 medalja.

Datum: 10.03.2018. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...