x

Premijerka na čelu EUG 2020.

Premijerka na čelu EUG 2020.

Evropske univerzitetske igre 2020. održaće se u Beogradu. Prošle nedelje ova velika sportska manifestacija predstavljena je nizom aktivnosti u našem glavnom gradu. A u petak uveče Igre su imale prvi veliki ispit. Izvršni komitet Evropske univerzitetske sportske asocijacije EUSA na sastanku koji je održan u Parizu, jednoglasno je usvojio Izveštaj o toku priprema organizacije Evropskih univerzitetskih igara 2020.


Srbiju je predvodio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a pored njega u sastavu su bili pomoćnik Darko Udovičić, savetnica Ivana Dukić, predsednik USSS Siniša Jasnić, prorektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i sekretar USSS Đoko Čučković.

- Na sastanku smo podneli raport o dosadašnjim aktivnostima u pripremi Beograda. U 25-minutnom izveštaju koji je podnet Izvršnom komitetu su predstavljene sve aktivnosti koje su se desile u poslednjih nekoliko meseci. Posebna pažnja članova IO EUSA bila je na Organizacionom komitetu Igara, na čijem će čelu biti premijerka Srbije Ana Brnabić i koji je sastavljen od ličnosti koje su garant da će igre biti sjajno organizovane.

Sastav Organizacionog komiteta je izazvao ogromno zadovoljstvo prisutnih, a posebno gospodina Adama Ročeka, predsednika EUSA, koji je to istakao u svojoj oceni našeg rada. Posebno je pomenuo i rad preduzeća EUG 2020, koji po njegovim rečima radi fantastičan posao.


Naša delegacija predvođena ministrom Udovičićem je profesionalno pripremila izveštaj i odgovorila na svako pitanje vezano za rad. Sve u svemu jako smo zadovoljni a na kraju skupa dobili smo i veliki aplauz od čelnilk EUSA - istakao je Siniša Jasnić, predsednik USS Srbije.


Evropske univerzitetske igre održavaju se svake druge godine. Portugalska Coimbra domaćin je ove godine a Srbija je 2016. u Zagrebu i Rijeci osvojila čak 26 medalja.

5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Datum: 10.03.2018. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...