x

Evropske univerzitetske igre 2020. predstavljene na Sajmu sporta

Evropske univerzitetske igre 2020.  predstavljene na Sajmu sporta Autor fotografije: Milan Rašić
Predsednik USSS Sinisa Jasnić ugostio je goste iz Poljske i Slovenije, predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije. Ministar Vanja Udovičić sa svojim saradnicima razgovarao je za čelnicima EUSA. Održano je i predstavljanje Evropskih univerzitetskih igara, koje će se u Beogradu održati 2020. 

Na prezentaciji koja je izazvala veliko interesovanje i trajala čak 2,5 sata prisutne je pozdravio ministar MOS Vanja Udovičić, a o Igrama su govorili profesor dr Siniša Jasnić, načelnik u MOS dr Mirko Kantar i prorektor Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popović. Očekuje se preko 7.000 učesnika na ovim igrama, a cilj je da na programu bude preko 25 sportova.

- Bez pomoći države ovakve projekte nije moguće sprovesti. Hvala ministru Udovičiću, koji je od prvog dana naše kandidature uz nas. Imamo viziju, počeli smo da je sprovodimo i siguran sam da ćemo uz pomoć države, partnera Univerziteta u Beogradu, Sportskog saveza Srbije, volontera i mnogih drugih probiti mnoge rekorde, kada su Evropske univerzitetske igre u pitanju - istakao je predsednik USSS Siniša Jasnić.

Predsednik EUSA Roček i generalni sekretar Pečovnik, mogli su se tokom Sajma i definitivno uveriti da je Srbija zemlja sporta.

5. Evropske univeritetske igre održaće se od 14. do 27. jula 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji privredog društva EUB 2020, Univerzitetske sportske federacije Srbije, u saradnji sa Beogradskim univezitetom i Evropske univerzitetske sportske Asocijacije (EUSA), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Datum: 25.11.2017. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...