BetWinner

ATP kup 2021

2. ATP kup održaće se u periodu od 01. do 05. februara 2021. godine, u Melburnu (Australija) u organizaciji Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), u saradnji sa Tenis Australija, a u skladu sa pravilima ATP-a.


ATP kup (engl. ATP Cup) predstavlja međunarodno tenisko takmičenje koje se održava na tvrdoj podlozi, na otvorenom, u muškoj konkurenciji, a u organizaciji Asocijacije teniskih profesionalaca (Association of Tennis Professionals - ATP). Prvi ATP kup održan je 2020. godine. Pobednik prvog ATP kupa bila je reprezentacija Srbije.


Zbog globalne pandemije korona virusa (Covid19) ovogodišnji ATP kup izgledaće nešto drugačije u odnosu na prošlogodišnji turnir. Ovogodišnji ATP kup održaće se na Melburn parku u Melburnu (Australija) uz učešće 12 timova (reprezentacija), a u skladu sa pravilima ATP-a.


KO? 2. ATP kup

ŠTA? tenis, turnir

KAD? 01. - 05. februar 2021. 

GDE? Melburn (Australija)


Programom ATP kupa predviđeno učešće 12 timova (reprezentacija) koje će biti raspoređene u četiri (4) grupe sa po tri (3) tima gde će se igrati po sistemu svako sa svakim iz grupe. Nakon odigranih grupnih mečeva najbolje plasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u polufinale. 


Timovi (reprezentacije) koji su obezbedili učešće na ovogodišnjem ATP kupu su: Srbija, Španija, Austrija, Rusija, Grčka, Nemačka, Argentina, Italija, Japan, Francuska, Kanada i Australija.


Đoković i Nadal predvode igrače na ATP Kupu 2021


Žreb za grupnu fazu takmičenja ATP kupa 2021 održan je 20. januara 2021. godine.


Grupna faza takmičenja:

Grupa A: Srbija; Nemačka; Kanada.

Grupa B: Španija; Grčka; Australija.

Grupa C: Austrija; Italija; Francuska.

Grupa D: Rusija; Argentina; Japan.


Dušan Lajović: Dosta teška grupa, ali nadam se dobrom startu ATP kupaZanimljivosti ATP kupa:

-Prvi ATP kup održan je 2020. godine.

-Na prvom takmičenju ATP kupa učestvovalo je 24 tima (reprezentacija).

-Pobednik prvog ATP kup-a bila je reprezentacija Srbije, koja je predvođena Svetskim brojem 1 - Novakom Đokovićem, u finalu pobedila Španiju sa 2:1 

-Reprezentaciju Srbije do prve titul ATP kupa doveli su: Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Nikola Milojević.

-Na ovogodišnjem ATP kupu (2021) učestvovaće 12 timova usled mera/regulativa koje su usvoje zbog korona virusa (Covid19).

-11 timova (reprezentacija) obezbedilo je učešće na ATP kupu 2021 na osnovu svojih najbolje plasiranih igrača na ATP listi.

-Reprezentacija Švajcarske odustala je od učešća na ovogodišnjem ATP kupu nakon povrede Rodžera Federera.

-Reprezentacija Australije dobila je "wild card" poziv za učešće kao domaćin takmičenja.

-Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem ATP kupu (2021) predstavljaće Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić.

-Nagradni fond ovogodišnjeg ATP kupa iznosi 7 500 000 USD.

-Takmičari koji uzmu učešće na ovogodišnjem ATP kupu moći će da osvoje maksimalno 500 singl i 250 duble FedEx ATP poena.

-Prodaja ulaznica za ATP kup 2021 obavljaće se putem sajta https://www.atpcup.com/tickets


Program ATP kupa 2021:

01. - 03. februar 2021. - Takmičenje po grupama

04. februar 2021. - Polufinale

05. februar 2021. - Finale


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 01.02.2021. do 05.02.2021.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Asocijacija teniskih profesionalaca - ATP
Mesto:
Melburn (Australija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: posetite stranicu
Facebook: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...