x

AIBA Svetsko prvenstvo u boksu 2021

AIBA Svetsko prvenstvo u boksu 2021

AIBA Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za muškarce održaće se u periodu od 24. oktobra do 06. novembra 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Međunarodnog bokserskog saveza (AIBA).


AIBA Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za muškarce biće ključni turnir u bokserskom kalendaru ove godine, sa najboljim sportistima iz celog sveta koji će se takmičiti u srpskoj prestonici. 


Beogradu Svetsko prvenstvo u boksu 2021




Ovogodišnji turnir biće drugi po redu koji se održava u Beogradu, budući da je sada već davne 1978. godine tada glavni grad Jugoslavije bio je domaćin SP u boksu. Na SP u boksu 1978. godine, naši takmičari osvojili su čak sedam medalja: šest srebrnih (Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, Memet Bogujevci, Miodrag Perunović, Tadija Kačar i Slobodan Vujković) i jedna bronzana (Slobodan Kačar). Interesantan podatak je i da je jedino zlato za Jugoslaviju na Svetskim šampionatima u boksu osvojio Mate Parlov, 1974. godine u poluteškoj kategoriji.


Šampioni SP u boksu – Beograd 1978. ponovo na okupu



Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za muškarce održaće se u Štark areni u Beogradu, uz učešće najboljih boksera sveta koji će se boriti za zlato, ali i vredne novčane nagrade, a u skladu sa pravilima AIBA.


KO? AIBA Svetsko prvenstvo u boksu 2021

ŠTA? olimpijski boks, svetsko prvenstvo

KAD? 24. oktobra - 06. novembar 2021

GDE? Štark arena (Beograd)


Programom AIBA Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce predviđena su takmičenja u sledećim kategorijama: Muva kategorija (engl. Flyweight), Pero kategorija (engl. Featherweight), Laka kategorija (engl. Lightweight), Velter kategorija (engl. Welterweight), Srednja kategorija (engl. Middleweight), Poluteška (engl. Light heavyweight), Teška (engl. Heavyweight), Superteška (engl. Super heavyweight).


Svetski dan boksa uz čas Roj Džonsa na Trgu u Beogradu


Takođe, programom manifestacije predviđeno je da ceremonija svečanog otvaranja bude održana u nedelju, 24. oktobra 2021. godine, u Štark areni u Beogradu, dok će finalne borbe biti na programu 05. i 06. novembra 2021. godine.


Planuo prvi kontingent ulaznica za AIBA Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu


Osvajači medalja na AIBA Svetskom prvenstvu za muškarce u Beogradu 2021. prvi put u 75-godišnjoj istoriji AIBA će biti nagrađeni značajnim novčanim nagradama od strane ove krovne svetske organizacije. 


Finiš formatiranja srpskih boksera za SP u Beogradu


Umar Kremlev: Beograd će biti prestonica svetskog sporta


Vladimir iskovao medalju za Srbiju na SP u boksu u sred Arene


Novčana nagrada za prvo mesto je 100.000 US dolara, drugo mesto donosi 50000, a obe bronze u svakoj težinskoj kategoriji 25000 dolara. 


Vladimir Mirončikov heroj Svetskog prvenstva u boksu 2021.


Srbija je zemlja 21. veka


AIBA Svetsko prvenstvo u boksu 2021 (Foto)



Zanimljivosti AIBA Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce:

- Nakon što Njudelhi (Indija) nije ispunio svoje obaveze, organizacija ovogodišnjeg SP u olimpijskom boksu za muškarce poverena je Beogradu.

- Indija (Njudelhi) moraće da plate 500 000 USD kazne zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa oeganizacijom SP.

- Na ovogodišnjem SP u olimpijskom boksu za muškarce, osvajači medalja, će po prvi put u 75-godišnjoj istoriji AIBA biti nagrađeni značajnim novčanim nagradama.

-Ukupan nagradni fond ovogodišnjeg SP u olimpijskom boksu za muškarce iznosiće 2,6 miliona dolara.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 24.10.2021. do 06.11.2021.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Bokserski savez Srbije; AIBA
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...