x

Đoković i Nadal predvode igrače na ATP Kupu 2021

Đoković i Nadal predvode igrače na ATP Kupu 2021

Termin za ovogodišnji megdan na ATP kup-u odavno je poznat… Dvanaest zemalja boriće se za ovaj prestižni ekipni trofej. A tim Srbije na čelu sa Novakom Đokovićem pokušaće da odbrani titulu ATP kupa osvojenu prošle godine.


Da podsetimo… pobednik prvog ATP kup-a, koji je održan 2020. godine, je reprezentacija Srbije, koja je predvođena Svetskim brojem 1 - Novakom Đokovićem, u finalu pobedila Španiju sa 2:1. Reprezentaciju Srbije do prve titule ATP kupa doveli su: Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Nikola Milojević.


ATP kup 2021 (engl. ATP Cup) održaće se u periodu od 02. do 06. februara 2021. godine, u Melburnu (Australija) u organizaciji Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), u saradnji sa Tenis Australija, a u skladu sa pravilima ATP-a.


* 2. ATP kup prvenstveno je bio predviđen da se održi od 01. do 05. februara 2021. godine, ali je termin pomeren kako bi igrači imali više vremena da se pripreme nakon obaveznog karantina.


Raspored mečeva i rezultati - ATP kup 2021


Na ovogodišnjem ATP kupu (2021) učestvovaće 12 timova usled mera/regulativa koje su usvoje zbog pandemije korona virusa (Covid19). Reprezentacija Švajcarske odustala je od učešća na ovogodišnjem ATP kupu nakon povrede Rodžera Federera, a reprezentacija Australije dobila je "wild card" poziv za učešće kao domaćin takmičenja.


Timovi (reprezentacije) koji su obezbedili učešće na ovogodišnjem ATP kupu su: Srbija, Španija, Austrija, Rusija, Grčka, Nemačka, Argentina, Italija, Japan, Francuska, Kanada i Australija.


Prošlogodišnji finalisti, Španija predvođena Rafaelom Nadalom (2. teniser sveta)  i Srbija predvođena Novakom Đokovićem (1. teniser sveta), glavni su favoriti za osvajanje titule i na ovogodišnjem ATP kupu 2021.



Pored Đokovića koji predvodi Srbiju i Nadala koi predvodi Španiju, za titulu ATP kupa 2021 boriće se još i… Danil Medvedev koji predvodi tim Rusije zajedno sa svojim kolegom iz Top 10, Andrej-om Rubljovim. Treći teniser sveta, Dominik Tim predvodiće tim Austrije. Aleks de Minor predvodiće tim domaćina takmičenja (Australija)… 


Na ovogodišnjem ATP kupu nastupiće i ostali najbolji teniseri sveta poput Aleksandra Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Dijega Švarcmana, Keija Nišikorija, dok će od velikih imena izostati samo Rodžer Federer. Na ATP kupu 2021 nastupiće 14 od 15 trenutno najbolje plasiranih tenisera na svetu.


Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem ATP kupu (2021) predstavljaće Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Čačić.



Žreb za grupnu fazu takmičenja ATP kupa 2021 biće održan 20. januara 2021. godine.


Generalni direktor ATP kupa, Ross Hutchins, izjavio je: "Igrati timski, za svoju zemlju, retka je privilegija u tenisu koja izvlači ono najbolje iz svakog igrača. Želeli bi smo da se zahvalimo našim partnerima, Tenis Australija, na njihovoj posvećenosti organizovanju ovogodišnjeg turnira, koji obećava snažan početak nove 2021. sezone. Jedva čekamo da ljubitelji tenisa širom sveta ponovo podele uzbuđenja i energiju ovog posebnog događaja".


ATP kup 2021 će najboljim teniserima sveta poslužiti kao zagrevanje za prvi Grend slem sezone Australijan open 2021 koji je na programu 8-21. februara.


Datum: 10.01.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...