x

Viktor Troicki kapiten Srbije na ATP kupu 2021

Viktor Troicki kapiten Srbije na ATP kupu 2021

Upravni odbor TSS-a je na sednici 16.12.2020. na osnovu predloga komisije za izbor Dejvis kup selektora doneo jednoglasno odluku da se za novog selektora u narednom četvorogodišnjem mandatu imenuje Viktor Troicki.


Viktor Troicki (rođen 10. februara 1986. u Beogradu) sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve što se u tenisu može osvojiti – Dejvis kup (2010. kada je upravo on doneo pobednički poen našoj zemlji pod svodovima beogradske Arene savladavši Francuza Lodru trećeg dana finalnog meča, u poslednjem petom susretu koji je i odlučivao šampiona), Svetski kup u Dizeldorfu (2009. i 2012), ATP kup 2020. u Australiji.


Viktor Troicki novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije


Troicki je na takmičarskoj profi sceni od 2003. godine. Najbolji rang u singlu (12. mesto na svetu) zabeležio je 06.06.2011, trenutno je na 201. poziciji. U dublu je 221, a najbolji plasman imao je oktobra 2010. kada je bio 49. na ATP listi.


ATP kup 2021 održaće se u periodu od 02. do 06. februara 2021. godine, u Melburnu (Australija) u organizaciji Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), u saradnji sa Tenis Australija, a u skladu sa pravilima ATP-a.


* 2. ATP kup prvenstveno je bio predviđen da se održi od 01. do 05. februara 2021. godine, ali je termin pomeren kako bi igrači imali više vremena da se pripreme nakon obaveznog karantina.


Đoković i Nadal predvode igrače na ATP Kupu 2021


Timovi (reprezentacije) koji su obezbedili učešće na ovogodišnjem ATP kupu su: Srbija, Španija, Austrija, Rusija, Grčka, Nemačka, Argentina, Italija, Japan, Francuska, Kanada i Australija.



Najbolje rangirani igrači i kapiteni reprezentacija - ATP kup 2021:

Srbija - Novak Đoković (No. 1) - Viktor Troicki (K)

Španija - Rafael Nadal - Pepe Vendrell

Austrija - Dominik Tim - Wolfgang Tim

Rusija - Daniil Medvedev - Evgeny Donskoy

Grčka - Stefanos Tsitsipas - Apostolos Tsitsipas

Nemačka - Alexander Zverev - Mischa Zverev

Argentina - Diego Schwartzman - Jose Acasuso

Italija - Matteo Berrettini - Vincenzo Santopadre

Japan - Kei Nishikori - Max Mirnyi

Francuska - Gael Monfils - Richard Ruckelshausen

Kanada - Denis Shapovalov - Peter Polansky

Australija - Alex de Minaur - Lejton Hjuit


*Reprezentacija/ tim - Najbolje rangirani igrač - Kapiten


Zbog globalne pandemije korona virusa (Covid19) ovogodišnji ATP kup izgledaće nešto drugačije u odnosu na prošlogodišnji turnir. Ovogodišnji ATP kup održaće se na Melburn parku u Melburnu (Australija) uz učešće 12 timova (reprezentacija), a u skladu sa pravilima ATP-a.


Žreb za grupnu fazu takmičenja ATP kupa 2021 održan je 20. januara 2021. godine.


Raspored mečeva i rezultati - ATP kup 2021


Tri uvodna dana turnira imaće 12 duela u grupnoj fazi, a pobednici grupa plasiraće se u polufinale. Polufinale će se održati u istom terminu u petak 05.02.2021; nakon čega će se dve najbolje reprezentacije sastati u finalu u subotu, 06.02.2021. godine.


Pobednik prvog ATP kup-a (2020.) bila je reprezentacija Srbije, koja je predvođena Svetskim brojem 1 - Novakom Đokovićem, u finalu pobedila Španiju sa 2:1. Reprezentaciju Srbije do prve titule ATP kupa doveli su: Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Nikola Milojević.


Novak Đoković predvodi Srbiju u odbrani titule ATP kupa


Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem ATP kupu (2021.) predstavljaće Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, ali i Viktor Troicki kao kapiten ekipe.


Branilac titule Srbija krenuće u odbranu titule protiv Kanade. Na prošlogodišnjem događaju, Srbija je u nokaut fazi pobedila Kanadu sa 3:0. Ovaj duel doveo je do jednog od najupečatljivijih mečeva na događaju, kada je Novak Đoković nadmašio Denisa Šapovalova u završnom taj-brejku. Na ovogodišnjem turniru očekuje nas ponovo njihov međusobni susret, budući da su obojica postavljeni kao No. 1 igrači u singlu za svoje zemlje.


Dušan Lajović: Dosta teška grupa, ali nadam se dobrom startu ATP kupa


Datum: 30.01.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...