x

Srbija bez polufinala ATP kupa 2021

Srbija bez polufinala ATP kupa 2021

Porazom u poslednjem duelu grupe A od Nemačke sa 2:1, Srbija se oprostila od polufinala i titule 2. ATP kupa.


Da podsetimo, 2. ATP kup prvenstveno je bio predviđen da se održi od 01. do 05. februara 2021. godine, ali je termin pomeren kako bi igrači imali više vremena da se pripreme nakon obaveznog karantina. Takođe, zbog globalne pandemije korona virusa (Covid19) ovogodišnji ATP kup izgleda nešto drugačije u odnosu na prošlogodišnji turnir. Ovogodišnji ATP kup održava se na Melburn parku u Melburnu (Australija) uz učešće svega 12 timova (reprezentacija). Nakon toga, usledilo je saopštenje organizatora da je jedan od radnik hotela u Melburnu u kom su bili smešteni igrači zaražen korona virusom, zbog čega su svi mečevi koji su bili na programu u četvrtak, 04.02. odloženi.


Nastavlja se takmičenje ATP kupa 2021


U nastavku takmičenja, u petak, 05.02. u prvom singl meču Dušan Lajović (SRB) izgubio je od Jan-Lennard Struff (GER) sa 2:1 u setovima (3:6; 6:3; 6;4); Nakon njih, u drugom singl megu Novak Đoković (SRB) pobedio je Aleksandra Zvereva sa 2:1 u setovima (6:7; 6:2; 7:5); nakon čega je usledio dubl meč Nikola Ćaćić / Novak Đoković (SRB) - Jan-Lennard Struff / Aleksandar Zverev (GER), gde je Srbija, nakon velike borbe, ipak izgubila sa 2:1 u setovima (6:7; 7:5; 7:10).


Nemačka nakon dve pobede u grupi i prvog mesta u grupi A, nastavlja takmičenje u polufinalu ATP kupa protiv Rusije. Podsećanja radi, na prošlogodišnjem ATP kupu, Srbija je u nokaut fazi, takođe u polufinalu, savladala Rusiju sa 3:0.


Raspored mečeva i rezultati - ATP kup 2021


Da podsetimo, pobednik prvog ATP kup-a (2020.) bila je reprezentacija Srbije, koja je predvođena Svetskim brojem 1 - Novakom Đokovićem, u finalu pobedila Španiju sa 2:1. Reprezentaciju Srbije do prve titule ATP kupa doveli su: Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Nikola Milojević.


Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem ATP kupu (2021.) predstavljaju Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, ali i Viktor Troicki kao kapiten ekipe.


Novak Đoković, svetski broj 1, do dubla protiv nemačke imao je "savršenu" seriju od 11-0 (jedanaest pobeda bez poraza) na dosadašnjim takmičenjima ATP kupa.


Datum: 05.02.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...