x

Novak Đoković predvodi Srbiju u odbrani titule ATP kupa

Novak Đoković predvodi Srbiju u odbrani titule ATP kupa

Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim i Danil Medvedev započinju borbu za ATP kup 2021. godine prvog dana događaja. U dnevnoj sesiji, branilac titule Srbija krenuće u odbranu titule protiv Kanade na Rod Lajver Areni.


ATP kup 2021 održaće se u periodu od 02. do 06. februara 2021. godine, u Melburnu (Australija) u organizaciji Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), u saradnji sa Tenis Australija, a u skladu sa pravilima ATP-a.


Raspored mečeva za ATP kup 2021, takmičenje na kome učestvuje 12 zemalja a koje se igra u Melburnu, objavljen je u ponedeljak. Datumi turnira pomereni su za 24 sata unazad kako bi igrači imali više vremena da se pripreme nakon obaveznog karantina.


Raspored mečeva i rezultati - ATP kup 2021


Pobednik prvog ATP kup-a (2020.) bila je reprezentacija Srbije, koja je predvođena Svetskim brojem 1 - Novakom Đokovićem, u finalu pobedila Španiju sa 2:1. Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem ATP kupu (2021.) predstavljaće Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić.


Zbog globalne pandemije korona virusa (Covid19) ovogodišnji ATP kup izgledaće nešto drugačije u odnosu na prošlogodišnji turnir. Ovogodišnji ATP kup održaće se na Melburn parku u Melburnu (Australija) uz učešće 12 timova (reprezentacija), a u skladu sa pravilima ATP-a.



Kao što je već rečeno, branilac titule Srbija krenuće u odbranu titule protiv Kanade. Na prošlogodišnjem događaju, Srbija je u nokaut fazi pobedila Kanadu sa 3:0. Ovaj duel doveo je do jednog od najupečatljivijih mečeva na događaju, kada je Novak Đoković nadmašio Denisa Šapovalova u završnom taj-brejku. Na ovogodišnjem turniru očekuje nas ponovo njihov međusobni susret, budući da su obojica postavljeni kao No. 1 igrači u singlu za svoje zemlje.


Dušan Lajović: Dosta teška grupa, ali nadam se dobrom startu ATP kupa


U večernjoj sesiji, finalista 2020. godine Španija će se na Rod Lajver Areni suprostaviti domaćinu Australiji. Rafael Nadal i Aleks de Minaur sastaće se ponovo u singlu nakon prošlogodišnjeg polufinala, kada je Španija pobedila sa 3:0. Rusija, koja se plasirala u polufinale na 1. ATP kupu, ovogodišnje takmičenje započinje protiv Argentine. Ove dve zemlje su se prošle godine sastale u nokaut fazi, a Rusija je zabeležila pobedu od 3:0. Nemačka, Grčka, Francuska i Japan odigraće svoje prve mečeve na turniru 2. dana. 


Tri uvodna dana turnira imaće 12 duela u grupnoj fazi, a pobednici grupa plasiraće se u polufinale. Polufinale će se održati u istom terminu u petak 05.02.2021; nakon čega će se dve najbolje reprezentacije sastati u finalu u subotu, 06.02.2021. godine.


Sami dueli između reprezentacija sastojaće se od tri meča. Najpre će nastupiti No. 2 igrači u singlu, pa No. 1 igrači, a na kraju će uslediti meč u dublu.


Đoković i Nadal predvode igrače na ATP Kupu 2021


Datum: 28.01.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...