x

Odloženi mečevi ATP kupa 2021 zbog pozitivnog slučaja na Covid19

Odloženi mečevi ATP kupa 2021 zbog pozitivnog slučaja na Covid19

Mečevi na turnirima na "Melburn parku" planirani za četvrtak, uključujući i duel Srbije i Nemačke u ATP-kupu, su odloženi saopštili su ogranizatori.


Kako je navedeno u saopštenju, jedan od radnik hotela u Melburnu u kom su bili smešteni igrači zaražen je korona virusom, zbog čega će teniseri i teniserke morati na testiranje. Svi koji su bili u karantinu u tom hotelu moraće ponovo da budu testirani i biće u izolaciji dok ne dobiju negativan rezultat. Zbog ovoga neće biti mečeva na "Melburn parku" u četvrtak, a raspored za petak biti naknadno objavljen.ATP kup 2021 održava se u periodu od 02. do 06. februara 2021. godine, u Melburnu (Australija) u organizaciji Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), u saradnji sa Tenis Australija, a u skladu sa pravilima ATP-a.


Raspored mečeva i rezultati - ATP kup 2021


Da podsetimo, 2. ATP kup prvenstveno je bio predviđen da se održi od 01. do 05. februara 2021. godine, ali je termin pomeren kako bi igrači imali više vremena da se pripreme nakon obaveznog karantina.


Takođe, zbog globalne pandemije korona virusa (Covid19) ovogodišnji ATP kup izgleda nešto drugačije u odnosu na prošlogodišnji turnir. Ovogodišnji ATP kup održava se na Melburn parku u Melburnu (Australija) uz učešće 12 timova (reprezentacija), a u skladu sa pravilima ATP-a.


Pobeda Srbije na Kanadom od 2:1 na startu ATP kupa 2021 obezbedila je Srbiji plasman u vrh grupe A, u kojoj se još, pored Kanade, nalazi i Nemačka. Svoj naredni duel Srbija je trebalo da ima četvrtak (04.02.) protiv Nemačke, koju predvodi Aleksandar Zverev, ali je taj duel odložen zbog navedenog pozitivnog slučaja na Covid19.


Pobeda Srbije na startu ATP kupa 2021


Pobednik duela Srbija - Nemačka plasiraće se u polufinale ATP kupa 2021 a za protivnika će imati tim Rusije.


Nastavlja se takmičenje ATP kupa 2021


Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem ATP kupu (2021.) predstavljaju Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, ali i Viktor Troicki kao kapiten ekipe.


Pobednik prvog ATP kup-a bila je reprezentacija Srbije, koja je predvođena Svetskim brojem 1 - Novakom Đokovićem, u finalu pobedila Španiju sa 2:1. Reprezentaciju Srbije do prve titul ATP kupa doveli su: Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Nikola Milojević.


Datum: 04.02.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...