Evropsko prvenstvo u rukometu 2018

13. Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u periodu od 12. do 28. januara 2018. godine, u Hrvatskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Hrvatske i Evropske rukometne federacija (EHF).


Evrpsko prvenstvo u rukometu za muškarce predstavlja zvanično takmičenje evropskih nacionalnih rukometnih reprezentacija u seniorskoj konkurenciji, koje se održava svake dve godine. Prvo Evrpsko prvenstvo u rukometu za muškarce održano je 1994. godine u Portugalu.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu  za muškarce održaće se u četiri grada: Zagreb (Arena Zagreb), Split (Spaladium Arena), Varaždin (Varaždin Arena), Poreč (Žatika Sport Centre) u Hrvatskoj, u skladu sa pravilima Evropske rukometne federacija (EHF).

Programom Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce predviđeno je učešće 16 reprezentacija, koje će biti raspoređene u 4 grupe sa po 4 ekipe.

 • Grupa A: Hrvatska; Švedska; Srbija; Island.
 • Grupa B: Francuska; Belorusija; Norveška; Austrija.
 • Grupa C: Nemačka; Makedonija; Crna Gora; Slovenija.
 • Grupa D: Španija; Danska; Češka Republika; Mađarska

Takmičenje po grupama II faza:

Grupa I: Švedska, Francuska, Hrvatska, Norveška, Belorusija, Srbija.

Grupa II: Makedonija; Španija; Danska; Nemačka; Češka Republika; Slovenija.

Takođe, programom takmičenja predviđeno je da se ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce, kao i prva utakmica održi u nedelju, 12. januara 2018. godine, dok je finalna utakmica prvenstva i ceremonija proglašenja pobednika predviđena za nedelju, 28. januara 2018. godine.

Program takmičenja:

 • 12. - 17. januar 2018 - Takmičenje po grupama (I runda)
 • 18. - 24. januar 2018. - Takmičenje po grupama (II runda)
 • 26. januar 2018. - Polufinale
 • 28. januar 2018. - Utakmica za treće mesto
 • 28. januar 2018. - Finale

Zanimljivosti:

 • Zvanična maskota  13. Evropskog prvenstva u rukometu  je pas "Tor" koji predstavlja Hrvatskog pastirskog psa (tzv. Tornjak).
 • Žreb za finalni turnir  13. Evropskog prvenstva u rukometu održan je 23.06.2017. godine u Zagrebu.
 • Prodaja ulaznica za 13. Evropsko prvenstvo u rukometu obavljaće se putem zvanične prodavnice - www.ehf-euro.com od 01. Januara.
 • Zvanična himna 13. Evropskog prvenstva u rukometu je pesma "Na krilima pobede"
 • Branilac titule sa prethodnog Evropsko prvenstvo u rukometu  za muškarce je reprezentacija nemačke, koja je u finalnoj utakmici pobedila Španiju sa 24:17. 
 • Najuspešnije reprezentacije u istoriji Evropskog prvenstva u rukometu su: Švedska (4 zlata), Francuska (3 zlata, 1 bronza), Danska (2 zlata, 1 srebro, 3 bronze), ... Hrvatska (2 srebra, 3 bronze), Srbija (1 srebro, 1 bronza).

Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu 2018


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 12.01.2018. do 28.01.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Rukometni savez Hrvatske; Evropska rukometna federacija (EHF)
Mesto:
Hrvatska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://cro2018.ehf-euro.com
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...