Cvetković: Trčaćemo više protiv Šveđana

Selektor Jovica Cvetković analizirao je razloge loše partije protiv Hrvatske i najavio meč sa Švedskom u nedelju 18.15 časova.


- Ništa ne bih uradio drugačije. Taktiku sam i podesio tako da bih sačuvao ekipu za ove dve utakmice. Da podelimo snage koje imamo. To je sasvim korektno ispalo po mom nekom viđenju. Parirali smo dobro napadu Hrvatske u odbrani sa kojom smo započeli. Rezultat 10:9 u 26. minutu je bilo ono što smo želeli. Naš plan je bio što manje golova. Eliminisali smo kontranapad zbog neke svežine koju treba da zadržimo i neke snage igrača u odbrani, koji će se odmarati u napadu. Na to smo bacili težište. Da je napad bio malo skoncentrisaniji na zadatke koje imamo u igri, rezultat bi bio povoljniji za nas. U onim momentima kada smo gubili rezultat, igrali smo 4 na 6 u napadu. Mnogo je teško igrati kroz sredinu, bez krila, protiv odbrane gde su Vori, Musa i drugi. Hrvati su nas uništavali sa bočnih pozicija. Kada zatvorimo krila, onda su delovali sa sredine. Kroz igru i polaze pokušavam da razigram sve igrače. To nismo uspeli juče i to je uzrok ovom rezultatu. Mnogo tehničkih grešaka u napadu. Ako vidimo da su njihovi golmani imali sedam, a mi četiri odbrane, ne možemo da kažemo da smo izgubili zbog golmana - rekao je Cvetković i dodao:

- Moja taktika je da se igra sa svih pozicija. Moje insistiranje je da se napad počinje od krilnih pozicija, ali oni na to nisu navikli. Pustio sam igrače da kreiraju igru tima u napadu. Bilo je mnogo naboja. Moramo da shvatimo da igra mora da se rasteže po čitavom prostoru u napadu - i bekova i krila. Uveo sam Vujina, ali u ovakvoj organizaciji igre, nije mogao da se snađe, kao i Đorđić. Kako je igra tekla, brzo sam ga promenio, jer igra nije odgovarala igračima njegovog profila. Onda sam ostavio igrače koji mogu individualno da reše. Preko krila smo mogli da dobijemo dosta tečniju igru, a to nismo postigli.

Najavio je Cvetković i meč sa Šveđanima...

- Više ćemo trčati protiv Šveđana. Nemamo više šta da čekamo, ali imamo novi problem. Pored Vujića, koji je povređen, čuvamo ga, ali pitanje je da li će uspeti da se oporavi i za treću utakmicu, sada se povredio Vujin. Trenutno imam 12 igrača sa kojima raspolažem. To je to. Švedsku će sada da gleda neko kao slabu ekipu. Nije slaba, znamo za šta je važila u najavi. Izuzetno jaka reprezentacija. Njihov golman nije odbranio ništa, a islandski sve. To je razlika. Naš cilj je pobeda u jednom od naredna dva meča.

Datum: 13.01.2018.
Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Evropsko prvenstvo u rukometu 2018

POVEZANE VESTI...
+ Još 99 dana do Beogradskog maratona
+ Reprezentacija Srbije poražena na st...
+ Na „Danu kajaka“ uručena priznan...
+ Srpskim miksevima zlatne medalje u Ru...
+ Raspored utakmica i rezultati - Evrop...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...