Neustrašivi Filipov između Džamija

Red Bull X-Fighters su označili svoj dolazak u grad na Bosforu neverovatnim skokovima ispred Aja Sofije i Bele džamije. Nakon duge faze oporavka, u akciju se vraća iz Met Ribo iz Švajcarske.
ISTANBUL (Turska) - Istorijski trg između svetski poznate Aja Sofije i istanbulske Bele džamije, bio je lokacija za demonstraciju skokova koji oduzimaju dah, pred treće takmičenje po redu Red Bull X-Fighters svetske turneje od milion dolara u 2012. Nik Frenklin sa Novog Zelanda i Met Ribo iz Švajcarske dali su sve od sebe, kako bi priredili spektakularan šou za lokalnu publiku.

Ribo, koji je bio pobednik svetske turneje 2008. i u svojoj karijeri pobedio na 5 takmičenja ove serije, vratio se u akciju, pošto je zbog povrede propustio učešće u prošlogodišnjoj sezoni.

Smatra se da Ribo ima malu šansu da u Istanbulu završi na podijumu, pošto se ove sezone vodi žestoka borba između trojice vozača na vrhu. Trenutno vođstvo u generalnom plasmanu ima Tod Poter (SAD), koji je lagano pobedio na drugom takmičenju u Glen Helenu (SAD) prošlog meseca, dok je Dominator iz Dubaija, Livaj Šervud (NZL), na drugom mestu nakon pobede na otvaranju sezone u Dubaiju. Prošlogodišnji pobednik serije, Deni Tores (ESP), takođe se smatra potencijalnim osvajačem Istanbula pored ove dvojice.

Lokacija za subotnji okršaj najboljih svetskih fristajl motokros vozača će biti Kazličesme trg u podnožju drevne Jedikule tvrđave, direktno na obali Mramornog mora.

Promena lokacije u Turskoj, sa Jedikule tamnica na Kazličesme trg!

Od 2001. godine Red Bull X-Fighters su nastupali na nekim od najznačajnijih istorijskih lokacija širom sveta, kao što je Crveni trg u Moskvi i ispred piramida u Kairu. Turske vlasti su povukle svoju dozvolu da se Red Bull X-Fighters svetska turneja održi u Jedikule tamnicama u Istanbulu, kao što je prvobitno planirano.

Poštujući njihovu odluku, Red Bull X-Fighters će se premestiti na drugu lokaciju, Kazličesme trg, na obali Mramornog mora, pored drevnih zidina Jedikule tamnica u starom delu Istanbula. Sada se gradi još veća staza za prvo ikada takmičenje u Turskoj, kako bi se privuklo što više fanova entuzijasta.

"Bio je veliki izazov dizajnirati i ponovo izgraditi novu takmičarsku stazu za svega par dana. Naši graditelji su najbolji na svetu i ova nova proširena staza će dozvoliti uzbudljivo takmičenje među elitom FMX vozača," rekao je sportski direktor Red Bull X-Fightersa, Tes Suvel. Takmičari će skakati i do 30 metara daljine i 15 metara visine svojim motorima, na izazovnoj stazi u Istanbulu.

Takmičenje u Istanbulu počinje u 8:30 pm (po lokalnom vremenu) u subotu, 16. juna, kao što je prethodno i dogovoreno. Takmičari željno očekuju start turneje i u Evropi, takmičenjem u Madridu 20. jula i u Minhenu 11. avgusta. Sezona 2012 se zatim nastavlja 6. oktobra u Sidneju u Australiji.
Datum: 14.06.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...