x

Neustrašivi Filipov između Džamija

 Neustrašivi Filipov između Džamija
Red Bull X-Fighters su označili svoj dolazak u grad na Bosforu neverovatnim skokovima ispred Aja Sofije i Bele džamije. Nakon duge faze oporavka, u akciju se vraća iz Met Ribo iz Švajcarske.
ISTANBUL (Turska) - Istorijski trg između svetski poznate Aja Sofije i istanbulske Bele džamije, bio je lokacija za demonstraciju skokova koji oduzimaju dah, pred treće takmičenje po redu Red Bull X-Fighters svetske turneje od milion dolara u 2012. Nik Frenklin sa Novog Zelanda i Met Ribo iz Švajcarske dali su sve od sebe, kako bi priredili spektakularan šou za lokalnu publiku.

Ribo, koji je bio pobednik svetske turneje 2008. i u svojoj karijeri pobedio na 5 takmičenja ove serije, vratio se u akciju, pošto je zbog povrede propustio učešće u prošlogodišnjoj sezoni.

Smatra se da Ribo ima malu šansu da u Istanbulu završi na podijumu, pošto se ove sezone vodi žestoka borba između trojice vozača na vrhu. Trenutno vođstvo u generalnom plasmanu ima Tod Poter (SAD), koji je lagano pobedio na drugom takmičenju u Glen Helenu (SAD) prošlog meseca, dok je Dominator iz Dubaija, Livaj Šervud (NZL), na drugom mestu nakon pobede na otvaranju sezone u Dubaiju. Prošlogodišnji pobednik serije, Deni Tores (ESP), takođe se smatra potencijalnim osvajačem Istanbula pored ove dvojice.

Lokacija za subotnji okršaj najboljih svetskih fristajl motokros vozača će biti Kazličesme trg u podnožju drevne Jedikule tvrđave, direktno na obali Mramornog mora.

Promena lokacije u Turskoj, sa Jedikule tamnica na Kazličesme trg!

Od 2001. godine Red Bull X-Fighters su nastupali na nekim od najznačajnijih istorijskih lokacija širom sveta, kao što je Crveni trg u Moskvi i ispred piramida u Kairu. Turske vlasti su povukle svoju dozvolu da se Red Bull X-Fighters svetska turneja održi u Jedikule tamnicama u Istanbulu, kao što je prvobitno planirano.

Poštujući njihovu odluku, Red Bull X-Fighters će se premestiti na drugu lokaciju, Kazličesme trg, na obali Mramornog mora, pored drevnih zidina Jedikule tamnica u starom delu Istanbula. Sada se gradi još veća staza za prvo ikada takmičenje u Turskoj, kako bi se privuklo što više fanova entuzijasta.

"Bio je veliki izazov dizajnirati i ponovo izgraditi novu takmičarsku stazu za svega par dana. Naši graditelji su najbolji na svetu i ova nova proširena staza će dozvoliti uzbudljivo takmičenje među elitom FMX vozača," rekao je sportski direktor Red Bull X-Fightersa, Tes Suvel. Takmičari će skakati i do 30 metara daljine i 15 metara visine svojim motorima, na izazovnoj stazi u Istanbulu.

Takmičenje u Istanbulu počinje u 8:30 pm (po lokalnom vremenu) u subotu, 16. juna, kao što je prethodno i dogovoreno. Takmičari željno očekuju start turneje i u Evropi, takmičenjem u Madridu 20. jula i u Minhenu 11. avgusta. Sezona 2012 se zatim nastavlja 6. oktobra u Sidneju u Australiji.
Datum: 14.06.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...