x

Pomoć svim klubovima

Pomoć svim klubovima

Sednica Upravnog odbora Srpskog atletskog saveza održana je 13.  januara 2021. godine. Na njoj je doneto nekoliko značajnih odluka, među kojima je i spisak najuspešnijih atletičara i atletičarki po kategorijama kao i odluka o najuspešnijem treneru i najuspešnijem klubu u prethodnoj godini.

Trofej „Profesor Aleksandar Petrović“ za najuspešnijeg trenera dobio je Rifat Zilkić, dok je za najuspešniji klub izabran AK „Crvena Zvezda“.

Spisak najuspešnijih atletičara/ki : Španović Ivana (VNS), Milica Gardašević (VNS), Živković Marina (PКNJ), Vilagoš Adriana (SEN), Topić Angelina (TJB), Đorđević Katarina (CZB), Bibić Elzan (NOP), Kijanović Boško (BAK), Vlahović Marko (MLZ), Ognjen Nikolić (ČAČ), Erdevečki Miloš (SPB) Cvetkov Justin (AS 023).

Srbija zemlja skakača

Doneta je odluka o dopuni nagrađivanja atletičara za osvojene rezultata. Na tom spisku se nalaze Asmir Kolašinac I Dragana Tomašević.

Takođe, usvojen je spisak o nagrađivanju 15 trenera koji su postigli rezultate u 2020. godini. 

Srpski atletski savez pomoći će svim atletskim klubovima članovima SAS koji su osvojili bodove na takmičenjima u toku prethodne godine.

Shodno uredbi Vlade RS o utvrđivanju Programa finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim uslovima usled pandemije COVID – 19 izazvane virusom SARS – CoV-2, a u skladu sa Pravilnikom o bodovanju uspešnosti i nagrađivanju atletskih klubova, UO SAS doneo je Odluku broj 432/02 od 27.11.2020. godine o bespovratnoj novčanoj pomoći prvih 8 (osam) atletskih klubova sa liste uspešnosti SAS, koji će biti finansirani iz budžeta RS.

Najbolji atletičar sveta u februaru u Beogradu

UO SAS dana 28.12.2020. godine doneo je Odluku zavedenu pod brojem 479/02-15 da se iz sopstvenih sredstava novčano pomognu još 2 (dva) atletska kluba sa liste uspešnosti za 2020. godinu, i to sledeći klubovi:

-AK NOVI PAZAR, Novi Pazar (9 na listi uspešnosti SAS) – u iznosu od 500.000,00 dinara i

-AK SPRINT, Badovinci (10 na listi uspešnosti SAS) - u iznosu od 500.000,00 dinara.

Novi datum SP Beograd 22

Obzirom na tešku situaciju koja je nastala usled pandemije COVID – 19 izazvane virusom SARS – CoV-2 koja je finansijski pogodila sve atletske klubove na teritoriji RS i otežala njihovo funkcionisanje, uz ogromno zalaganje rukovodilaca Srpskog atletskog Saveza i uz veliku i nesebičnu pomoć partnera Srpskog atletskog Saveza, UO SAS donosi Odluku da se bespovratno finansijski pomognu i ostali atletski klubovi koji su osvojili bodove na takmičenjima u organizaciji SAS (85).

Sve odluke možete pogledati u prilogu.

Datum: 15.01.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...