BetWinner

Održan sastanak radne grupe OKS za praćenje svih aspekata infekcije Covid-19

Foto: OKS

Održan je prvi sastanak Radne grupe Olimpijskog komiteta Srbije za praćenje svih aspekata infekcije COVID-19 na sportiste i članove misije OKS na Olimpijskim igrama u Tokiju. Radnom grupom je predsedavao Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije.


32. Letnje Olimpijske igre održaće se u periodu od 23. jula do 08. avgusta 2021. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), nakon što su prethodno bile odložene zbog pandemije korona virusa (Covid19).


Olimpijske igre u doba korone


Radnu grupu je formirao Izvršni odbor OKS kako bi se pratili svi aspekti infekcije COVID-19 i kako bi svi sportisti koji su se kvalifikovali na OI u Tokiju, ili oni koje kvalifikacije tek očekuju, mogli da dobiju pravovremenu podršku, savete i informacije u vezi sa prevencijom zaraze virusom COVID-19.


Ovu radnu grupu Olimpijskog komiteta Srbije čine eminentni stručnjaci iz najrelevantnijih institucija, uključujući i doc. dr Vericu Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović – Batut”, doc. dr Ivanu Milošević, Zamenicu Direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije i prof. dr Tanju Jovanović, Prodekana za redovnu nastavu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 


U susret Tokiju – OKS pokreće svoj podkast


Na sastanku Radne grupe takođe je, imajući u vidu trenutnu situaciju izazvanu pandemijom virusa COVID-19, donet prvi set mera i preporuka za sportiste i osoba iz stručnog okruženja sportista.


Razmatrani su i protokoli za sportiste i službena lica koji treba da obezbede da svi učesnici sportskih dešavanja spremni i zdravi dočekaju nastupajuće kvalifikacije za Olimpijske igre, kao i same Olimpijske igre u Tokiju.


Predsednik Zdravstvene komisije OKS Prof. dr Dragan Radovanović istakao je da je glavni cilj novoformirane radne grupe da obezbedi sportistima zadovoljavajući set preventivnih mera i uslove da na Olimpijske igre u Tokio odu zdravi i bez zdravstvenih posledica koje bi izazvala infekcija COVID-19.


OKS predstavio zvaničnu Viber zajednicu - Olimpijski tim Srbije


-Vrlo je važno probuditi svest kod naših sportista da danas nije dovoljno samo ispuniti normu da bi se kvalifikovali na Olimpijske igre, već je potrebno i da nemaju COVID-19 infekciju. Dakle, da ne budu inficirani pri samom odlasku na igre, ali ni u pripremnom periodu, jer to može ostaviti ozbiljne zdravstvene posledice. 


Prema zaključku sa današnjeg sastanka, Radna grupa OKS podneće inicijativu Ministarstvu omladine i sporta da se kvalifikovanim sportistima i potencijalnim kandidatima za nastup na Olimpijskim igrama zajedno sa svojim stručnim timovima i službenim licima omogući prioritetno vakcinisanje, kako bi se umanjio rizik od oboljevanja i zaraze virusom COVID-19. 


Datum: 14.01.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...