x

Nov datum SP Beograd 22

Nov datum SP Beograd 22

Nakon razmatranja cele situacije i već  pomerenog Svetskog prvenstva u dvorani u Kini, za godinu dana kasnije zbog virusa COVID-19 doneta je odluka o pomeranju Planetarnog šampionata u dvorani u Beogradu 2022. godine. Ovu odluku danas je saopštio predsednik Svetske atletike, lord Sebastijan Kou.


Dragutin Topić: Kao sportista sam ostvario sve svoje snove


Kako su sva takmičenja veoma blizu jedno drugog odlučeno je da se atletičarima izađe u susret kako bi imali što više vremena da se pripreme za pomenuto takmičenje, pa je nov datum održavanja prvenstva 18 - 20. mart 2022. godine. Ovim je takmičenje pomereno za 7 dana kasnije.


Srbija će ugostiti preko 1000 atletičara i oficijelnih lica iz preko 150 zemalja sveta tokom tri dana trajanja takmičenja. Prvobitni datum održavanja bio je 11-13. mart.


Snežana Pajkić Jolović: Smatram da nisam dala svoj maksimum


"Na osnovu novog datuma Svetskog prvenstva prilagodićemo i datume održavanja Prvenstva Balkana za seniorke u Beogradu 2022. godine kao i Serbian Open Indoor Meeting-a, jer će oba takmičenja biti odlična provera forme sportistima", rekao je direktor preduzecća SP Atletika 2022, Predrag Momirović.


Datum: 02.12.2020. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...