BetWinner

Srbija zemlja skakača

Trenutno se na Svetskoj rang listi u skoku u vis u kategoriji mlađih juniorki, među 16 najboljih na planeti nalaze čak četiri skakačice iz Srbije. Na prvom mestu je Angelina Topić pulenka Dragutina Topića (AK Top Jump) sa preskočenih 185 cm.


Najbolji atletičar sveta u februaru u Beogradu


Zorana Rokavec je na trećem mestu sa visinom od 177 cm. Ona je članica Atletskog kluba Zemun, a njen trener je Goran Radoja.


Aleksandrija Mitrović je sa preskočenih 173 cm na sedmom mestu svetske rang liste i nju trenira Slobodan Stojić iz AK Novi Beograd.


Još jedna pulenka Dragutina Topića nalazi se na 16-tom mestu sa 168 cm, Ćuk Stela.


Nov datum SP Beograd 22


Sve četiri devojke pokazuju neverovatan i neprikosnoven talenat već u ovim mladim kategorijama, one su godišta od 2004 do 2007, a već se nalaze na samom vrhu svetske atletike. Angelina, Zorana i Aleksandrija će priliku da se nadmeću sa najboljim skakačicama Evrope imati u avgustu na Evropskom prvenstvu do 18. godina u Rijetiju.


Rang listu možete pogledati ovde


Datum: 12.01.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...