x

Malijac Kone zamena za Nejića

Malijac Kone zamena za Nejića Foto: SPD Radnički

Odbojkaški klub Radnički je u sam smiraj januarskog prelaznog roka angažovao još jedno pojačanje. U pitanju je 22-godišnji Malijac Musa Kone, koji je prethodno nastupao za ekipu Niša.


Nakon što je početkom meseca Radnički napustio Milutin Nejić, koji karijeru nastavlja u inostranstvu, javila se potreba za angažovanjem još jednog igrača na poziciji primača servisa. Odlučeno je da to bude upravo talentovani Malijac, sa čijim igračkim kvalitetima su čelnici kragujevačkog kluba imali priliku da se upoznaju tokom sezone dok je nosio dres Niša.


Odbojkašu Radničkog Irfanu Hamzagiću priznanje za sportistu godine grada Kragujevca


Kone je pre dolaska u Srbiju punih pet sezona nastupao za katarski Al Sad, gde se formirao kao igrač. U ekipu Niša je stigao letos, ali je nakon dovođenja dizača iz Brazila i prekoračenja dozvoljene kvote od dva strana igrača, raskinuo saradnju sa vicešampionom Srbije.


Kone je mlad momak sa dugogodišnjim iskustvom igranja katarske lige, koja je prilično interesantna, s obzirom da u njoj nastupa veliki broj stranih igrača i da u njoj rade dobri i iskusni treneri. Očekujemo da nam bude od značajne pomoći u nastavku sezone i da će i ove neke kvalitetnije utakmice odigrati na visokom nivou, predstavio je najnovije pojačanje Vladimir Jekić, sportski direktor Kragujevčana.


Kone je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja takmičarske sezone, s tim što postoji šansa da ona bude produžena ukoliko dva metra visoki Malijac ispuni očekivanja stručnog štaba Šumadinaca.


Radnički dobro počeo, pa stao


On će biti tu do kraja sezone, mada smo se mi već dotakli eventualnog produžetka saradnje, s obzirom da mu se izuzetno sviđa naša ekipa i princip rada na treninzima. Ukoliko se pokaže kao adekvatno pojačanje, sigurno ćemo ući u pregovore u vezi produžetka ugovora, otkriva Jekić.

 

Očekuje se da mladi primač servisa bude u konkurenciji za predstojeći prvenstveni meč sa Crvenom zvezdom u subotu.


Datum: 14.01.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...