x

Besplatni časovi joge na opštini Stari grad

 Gradska opština Stari grad i njen Volonterski servis omogućili su svim zainteresovanim sugrađanima da od avgusta pohađaju potpuno besplatne, rekreativne časove joge. U prostorijama OŠ "Drinka Pavlović" ljubitelji joge imaće prilike da uz dr Milana Boškovića i Oliveru Bošković, jednom nedeljno praktikuju drevnu veštinu - bihar integralnu jogu. Prvi čas održaće se u četvrtak, 1. avgusta, od 11.00 sati.

Cilj projekta je da se stanovnicima opštine Stari grad pruži mogućnost da unaprede zdravstveno stanje, podignu nivo vitalnosti i otpornosti na bolest i stres, i da im se pruži prilika za odmor i  mentalno opuštanje.

Izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srbije iz 2007. godine joga je u sistemu zdravstvene zaštite stanovništva priznata kao tradicionalna metoda unapređenja zdravlja, u okviru oblasti rehabilitacije. Istraživanja o primeni joge u društvu, institucijama i kompanijama pokazala su pozitivne rezultate u smislu smanjenja učestalosti bolovanja i odsustvovanja sa posla, povećanja efikasnosti i kreativnosti u radu, poboljšanja u komunikaciji među zaposlenim i pozitivnoj motivaciji za rad i lojalnosti kompaniji.

Dr Milan Bošković je specijalista Fizikalne medicine i rehabilitacije, jogom se bavi 30 godina, završio je Master studije iz Primenjene joge i Joga terapije na univerzitetu Bihar Joga Barati u Indiji, na kojem je potom radio kao predavač, konsultant i joga terapeut 10 godina. Sada živi u Beogradu, većinu svog vremena posvetio je predavanju i prezentovanju joge. Takođe, dr Bošković radi i kao konsultant iz oblasti Fizikalne medicine.

Olivera Bošković je diplomirala Svetsku književnost, dok se jogom profesionalno bavi 30 godina. Olivera je bila joga učitelj u Biharskoj školi joge u Indiji 10 godina. Sada živi u Beogradu gde podučava klasičnu jogu i piše o njoj za časopise u Srbiji, mediteranskom regionu i Indiji. Polje njenog posebnog interesovanja jeste oblast relaksacije i meditacije.

Svi zainteresovani više informacija mogu da dobiju, tako što će kontaktirati Volonterski servis opštine Stari grad, na sledeće telefone: 011/3300-509, 069/642-474, ili putem mejla volonterskiservis@starigrad.org.rs

 Datum: 17.07.2013. Autor: Bojana Tošić

PROČITAJTE JOŠ...