BetWinner

Besplatni časovi joge na opštini Stari grad

 Gradska opština Stari grad i njen Volonterski servis omogućili su svim zainteresovanim sugrađanima da od avgusta pohađaju potpuno besplatne, rekreativne časove joge. U prostorijama OŠ "Drinka Pavlović" ljubitelji joge imaće prilike da uz dr Milana Boškovića i Oliveru Bošković, jednom nedeljno praktikuju drevnu veštinu - bihar integralnu jogu. Prvi čas održaće se u četvrtak, 1. avgusta, od 11.00 sati.

Cilj projekta je da se stanovnicima opštine Stari grad pruži mogućnost da unaprede zdravstveno stanje, podignu nivo vitalnosti i otpornosti na bolest i stres, i da im se pruži prilika za odmor i  mentalno opuštanje.

Izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srbije iz 2007. godine joga je u sistemu zdravstvene zaštite stanovništva priznata kao tradicionalna metoda unapređenja zdravlja, u okviru oblasti rehabilitacije. Istraživanja o primeni joge u društvu, institucijama i kompanijama pokazala su pozitivne rezultate u smislu smanjenja učestalosti bolovanja i odsustvovanja sa posla, povećanja efikasnosti i kreativnosti u radu, poboljšanja u komunikaciji među zaposlenim i pozitivnoj motivaciji za rad i lojalnosti kompaniji.

Dr Milan Bošković je specijalista Fizikalne medicine i rehabilitacije, jogom se bavi 30 godina, završio je Master studije iz Primenjene joge i Joga terapije na univerzitetu Bihar Joga Barati u Indiji, na kojem je potom radio kao predavač, konsultant i joga terapeut 10 godina. Sada živi u Beogradu, većinu svog vremena posvetio je predavanju i prezentovanju joge. Takođe, dr Bošković radi i kao konsultant iz oblasti Fizikalne medicine.

Olivera Bošković je diplomirala Svetsku književnost, dok se jogom profesionalno bavi 30 godina. Olivera je bila joga učitelj u Biharskoj školi joge u Indiji 10 godina. Sada živi u Beogradu gde podučava klasičnu jogu i piše o njoj za časopise u Srbiji, mediteranskom regionu i Indiji. Polje njenog posebnog interesovanja jeste oblast relaksacije i meditacije.

Svi zainteresovani više informacija mogu da dobiju, tako što će kontaktirati Volonterski servis opštine Stari grad, na sledeće telefone: 011/3300-509, 069/642-474, ili putem mejla volonterskiservis@starigrad.org.rs

 Datum: 17.07.2013. Autor: Bojana Tošić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...