Održano prvo međunarodno CrossFit takmičenje u Beogradu

 
 
Proteklog vikenda u "CrossFit Mašini" više od pedeset CrossFit-era iz Nemačke, Italije, Grčke, Mađarske, Bosne, Crne Gore i Srbije  učestvovalo je na prvom zvaničnom CrossFit takmičenju u Beogradu "Serbian Throwdown 2014".

Pobednici Serbian Throwdown-a osvojili su poklone u vrednosti od 2500 evra koje su obezbedili Reebok i Sport Vision, a tokom dva takmičarska dana u ovom "sportskom fitnesu" pred njima su bili vrlo zahtevni izazovi koje su morali savladati pre svega psihički, a potom i fizički.

Na međunarodnom  CrossFit takmičenju "Serbian Throwdown 2014", u muškoj konkurenciji najbolji je bio Dejan Petrović (Srbija),drugo mesto zauzeo je Tamas Pleso (Mađarska), a treće Sava Đurović (Srbija). U ženskoj konkurenciji pobedila je Isa Glauner (Nemačka), na drugom mestu nalazi se Kristina Vujanić iz Srbije, a na trećem Dana Cvjetoković (Srbija).

Specijalno za ovu priliku sa Islanda je stigla i Katrín Tanja Davídsdóttir (Ketrin Tanja Davidzdotir), takmičarka CrossFit Games-a i finalista CrossFit Games Regionals Europe. Ona je održala otvorene treninge za srednji i elitni nivo CrossFit-era, ali i za predstavnike medija, koji su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama i treningom vrhunskih vežbača. Ona je ovom prilikom izjavila da je oduševljena dobrom energijom među takmičarima, kao i da je uverena da će se CrossFit razvijati sve više u Srbiji, jer je širom sveta veoma popularan, a ovakav tip takmičenja se u poslednje vreme održava u arenama.

Takmičari su kroz unapred zadat set dnevnih vežbi, dobro poznati WOD (workout of the day) pokazali svoju spremnost, a WOD-ovi su sadržali vežbe koje su se ocenjivale na tri načina: jedne je bilo potrebno uraditi za što kraće vreme, druge je trebalo ponoviti što više puta u zadatom vremenu, dok je za neke vežbe bilo  neophodno podići tegove težine od 70 do 135kg.

Već prvog dana takmičenja tokom tri WOD-a izdvojili su se najizdržljiviji i najuporniji učesnici koji su  bacali lopte težine od 6 do 10kg, tzv. "medicinke" čak 3 metra u vis, radili skokove na klupi, čučnjeve sa tegovima iznad glave ili neku od olimpijskih disciplina poput trzaja i izbačaja.

U polufinalnom i finalnom WOD-u težina izazova je bila ista kao prvog dana takmičenja, ali su takmičari radili vežbe koje su morali ponavljati više puta u zadatom vremenu. Finalni WOD  pod nazivom  "Daj sve od sebe" (Give it all you`ve got) pokazao je stvarnu psihičku i fizičku spremnost najboljih CrossFit-era. Oni su za 12 minuta morali da urade što je brže moguće 3 seta vežbi u kojima su neke vežbe imale čak 50 ponavljanja.

Datum: 22.12.2014. Autor: Jasmina K. Latinović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...