x

Impuls hol pun na Interancionalnom prvenstvu Beograda

Impuls hol pun na Interancionalnom prvenstvu Beograda
Organizacioni tim 39. "Internacionanog prvenstva Beograda" od 12. do14. decembra na čelu sa predsednikom Streljačkog saveza Beograda Miletom Đapićem i dirktorom takmičenja Nikolom Marićem je na slatkim mukama: prijavljno je još 17 učesnika i konačan broj se popeo na 277 iz 15 zemalja.
- Da mi se neko ovog trenutka javi morao bih da kažem "ne" teška srca - objasnio je Nikola Marić.- Kapacitet strelišta je 50 mesta, ali uvek ostavimo dva - tri prazna da bismo u slučaju eventualnog kvara na meti, prebacili strelca na rezervnu poziciju, tako da je popunjeno do krajnjih granica. Makedonci, Crnogorci i Hrvati su prijavili još strelaca tako da je "Impuls hol" narodski rečeno, "pun kao oko".

Marić ističe da, ipak, nije oboren rekord iz Kovilova pre tri godine kada je bilo 313 takmičara.
- Ima još dvorana u Beogradu u kojima bismo mogli da montiramo i 70 meta, ali su one preskupe za naš sport koji nema sponzore - objasnio je Marić.- U perspektivi u "Impuls holu" bismo mogli da postavimo i više meta i dovedomo jop strelaca, uvek mi je teško ako nekoga iz inostranstva moram da odbijem i u takvim slučajevima smanjujemo broj domaćih takmičara. I kod njih imamo jednog više prijavljenog i gađaće 108 srpskih strelaca. Pištoljem će na vatrenu liniju 113 strelaca, puškom 164. Uz Ukrajinu i i Slovačku koje dovode po 22 takmičara, Mađarska je treća sa 21 učesnikom, Hrvatska četvrta sa 20, Rusija peta sa 19.

Strelci iz 15 zemalja učestvovaće na 39. "Internacionalnom prvenstvu Beograda": BiH, Bugarska, Hrvatska, Salvador, Francuska, Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Makedonija, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka i Ukrajina.

Prvog dana, u subotu 13. decembra, održaće se "Trofej Beograda" gde će se rangirati rezultati u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a drugog dana, u nedelju 14. decembra "Velika nagrada Beograda" gde će se podeliti i 4.000 evra za nagrade. Uz statuu zlatnog "Pobednika" prvoplasirani će dobiti i 500 evra, drugoplasirnom sleduje srebrni "Pobednik" i 300 evra, a trećeplasiranom bronzani "Pobednik" i 200 evra.

Prošle godine na 38. "Internacionalnom prvenstvu Beograda" srpski strelci osvojili su 15 medalja: na "Gran priju Beograda" drugog dana zlatom su se okitili Zorana Arunović (pištolj) i Milutin Stefanović (puška), srebrom Dimitrije Grgić i Jasna Šakarić (pištolj) kao i Andrea Arsović (puška) dok je bronza pripala Zorani Arunović (pištolj).

Prvog dana na "Trofeju Beograda" srpski strelci su osvojili tri zlatne (Zorana Arunović - pištolj, Andrea Arsović - puška i Stevan Jovanović - puška, junior), tri srebrne (Stevan Pletikosić - puška i Milica Babić - puška, juniorke) i Ana Alentijev - pištolj, juniorke) i tri bronzane (Ivana Maksimović - puška, Bobana Veličković - pištolj i Tiha Todorović - puška, juniorke).

Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda za najboljeg takmičara prošle godine pripao je Pavlo Korostilovu iz Ukrajine koji je u gađanju vazdušnim pištoljem osvojio "Veliku nagradu Beograda" a prvog dana je pobedio na juniorskom "Trofeju Beograda".
 
Datum: 11.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...