x

Zamor, odmor, oporavak sportista

Zamor, odmor, oporavak sportista
Knjiga koja upotpunjava veliku prazninu o veoma aktuelnoj probelmatici zamora, odmora i oporavka sportista.

Prof. dr MITHAT BLAGAJAC, je na osnovu višegodišnjeg naučnog iskusta i dvadesetogodišnjeg praktičnog rada sa sportistima na programima oporavka, dijagnosticiranja i praćenja sportske sportske forme i realizacije specijalnih priprema i programa oporavka, napisao knjigu - priručnik koja između ostalog sadrži sledeće osnovna poglavlja:
  • UVODNE NAPOMENE:
  • NAUČNO-TEORIJSKE OSNOVE ZAMORA I OPORAVKA SPORTISTA
  • ZAMOR U SPORTU
  • SREDSTVA, PROGRAMI I METODE OPORAVKA
  • BIOMEDICINSKA SREDSTVA OPORAVKA
  • KINEZIOLOŠKA SREDSTVA OPORAVKA
  • PSIHOLOŠKA SREDSTVA OPORAVKA
  • KONTROLA EFEKATA I DINAMIKE OPORAVKA

O knjizi koja je pred vama:
Prof. dr ZLATKO AHMETOVIĆ: Može se reći da bi knjiga pod naslovom Zamor, odmor, oporavak sportista autora Prof dr Mithata Blagajca mogla biti rado čitana literatura. Preporučio bih je svima onima koji u svom fokusu imaju upravljanje trenažnim procesom ali i samim sportistima.

Primarius dr med. MIODRAG ŽIVKOVIĆ: Prof. Mithat Blagajac, moram reći, moj poštovani prijatelj i sjajan saradnik i savetodavac napisao je opširan priručnik o zamoru, odmoru i oporavku sportista. Ogromno iskustvo u praktičnom radu, naučno istraživačkim projektima i znanje stečeno tokom svoje predavačke karijere pretočio je u tekst dostupan trenerima sadašnjim i budućim, sportistima i zainteresovanim sportskim radnicima.

Prof. dr ZORAN BAJIN: Ovom knjigom dobijamo jedno vredno naučno delo koje je u potpunosti primenjivo u praksi, a sve u cilju adekvatnog obrazovanja naših trenera i sportista, posebno onih koji žele postići vrhunske sportske rezultate.

MILORAD KOSANOVIĆ: Srećan sam što je ova knjiga prvi značajniji korak na približavanju nauke i prakse i što se na ovaj način savremena naučna saznanja i iskustva dvadesetogodišnje prakse odmora i oporavka fuabalera čine dostupnim fudbalskim i drugim trenerima

MILOŠ M. MILJANIĆ: Moj problem je u tome, što mi je bilo potrebno navedeno vremensko razdoblje, da počnem da shvatam i razumevam značaj problematike zamora i oporavka za praksu u našem sportu. Još veći problem je, što će mi trebati najmanje naredna godina, da ga proučim, naučim i počnem sprovoditi u praksi, a još godina da bi mi primena davala konkretne rezultate u takmičenju. Sumnjam da mi je na raspolaganju ostalo toliko vremena, uslova i mogućnosti u profesiji, ali hvala ti "profo".

DEJAN ILIĆ: Autor nas je proveo kroz kompleksne teme jednostavnim i lako razumljivim stilom i skriveno, a opet jasno i direktno nas pita šta mi od svega ovoga primenjujemo u svakodnevnom radu. Tako ovu knjigu možemo koristiti i kao praktični priručnik, a ne samo kao udžbenik.

PERICA OGNJENOVIĆ: Profesor Blagajac nam ovoga puta prenosi svoja bogata i saznanja iskustva o sredstvima i programima oporavka fudbalera. Ova knjiga me podseća na sve ono što sam proživeo kao fudbalar u toku dvadesetogodišnje fudbalske karijere. Zato se iskreno nadam da će ova knjiga pomoći da se naša fudbalska praksa unapredi i napravi poželjna ravnoteža između opterećenja i oporavka.

ZORAN GAJIĆ: Vrednost knjige je u tome što je autor veoma autoritativan u naučnom i pedagoškom radu, a ima i veliko iskustvo u trenažnom procesu u fudbalu. Knjiga, pored osnovnih teorijskih postavki složene problematike zamora i oporavka sportista, nudi brojna i praktična rešenja.

ABDULAH IBRAKOVIĆ: Ova knjiga je siguran putokaz ka uspješnom sportisti koji može odgovoriti modernim zahtijevima igre. Mnogo sredstava, načina i procedura koje je dr Mithat opisao u knjizi trebaju da budu svakodnevni priručnik svim trenerima ali i igračima. U knjizi ćete naći mnogo egzaktnih podataka koji daju vrhunske upute ali i pravila kako dostići i opstati na Top nivou.

KNJIGA JE NAMENJENA FUDBALSKIM I DRUGIM TRENERIMA, SPECIJALISTIMA ZA KONDICIJSKU PRIREMU SPORTISTA, LEKARIMA SPECIJALISTIMA SPORTSKE MEDICINE, SPORTISTIMA, STUDENTIMA FAKULTETA I VIŠIH ŠKOLA ZA SPORT, POLAZNICIMA B, A I PRO LICENCE FUDBALSKIH TRENARA I DRUGIM STRUČNJACIMA KOJI RADE U SPORTU

Knjiga se može naručiti SMS-om na tel. 064/538-1977 ili na E-mail: mitablagajac@gmail.com Cena knjige je 1000 din. plus 150 troškovi dostave pošiljkom Post express. Potrebno je napisati Ima, prezime i adresu na koju se knjiga dostavlja i broj mob. telefona.
 
Datum: 16.12.2014. Autor: Prof. dr. Mithat Blagajac

PROČITAJTE JOŠ...