x

Adidas i Novak Đoković postali dugoročni partneri

Adidas i Novak Đoković postali dugoročni partneri

Kompanija adidas otkrila je detalje o novom partnerstvu koje je sklopljeno sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem. Teniski as je po prvi put nosio Barricade 7 patike na Frenč Openu ove nedelje. Ugovor koji je Novak potpisao sa vodećim sportskim brendom odnosi se na patike koje će srpska zvezda nositi na terenu. Dogovor je u skladu sa ličnom odlukom Novaka Đokovića da već duži niz godina nosi Barricade patike, u kojima je osvojio svih šest Grend Slem titula.

Novak objašnjava: "adidas Barricade su moje omiljene patike. Nosim ih već godinama i isprobao sam sve generacije ovog modela. Imam puno poverenje u ove patike i u njima mi je na terenu jako udobno, što je od suštinskog značaja za tenisera. Moji pokreti su veoma specifični i dinamični, uz mnogo iskoraka i proklizavanja, tako da je neophodno da mi patike pružaju pravu stabilnost, ali da u isto vreme imaju optimalnu težinu i da omogućavaju postizanje najboljih rezultata, što mi Barricade i pružaju. adidas mi je obezbedio najbolje patike koje mi možda pomognu da po prvi put osvojim Roland Garos."

"Više nego impresivno bilo je pratiti Novakov razvoj u svetskog tenisera broj jedan. adidas je ponosan što je njegov partner i učinićemo sve što je u našoj moći da mu pomognemo da osvoji još više titula u budućnosti, tako što ćemo mu obezbeđivati patike koje su najbolje u svojoj klasi", kaže Vinsent Montaleskot, podpredsednik globalnog sportskog marketinga adidasa.

Barricade 7 su dizajnirane tako da zadovolje potrebe najdinamičnijih tenisera i najdelotvornijih sportista, jer obezbeđuju stabilnost i izdržljivost na svim vrstama terena. Patike imaju sledeće ključne elemente:

    Sintetički gornji deo koji obezbeđuje lakoću i izdržljivost patike; perforirani sloj koji obezbeđuje protok vazduha.
    adiPRENER+ u prednjem delu patike podržava kretanje tenisera ka napred i efikasnost pokreta; jezik izrađen od mrežastog materijala omogućava maksimalni protok vazduha; elastični jastučići u isto vreme štite prednji deo stopala i obezbeđuju dobro i dinamično odbacivanje sa prstiju.
    POJAČANA TORZIJA - TORSIONR pruža prilagođenu potporu prednjem i središnjem delu stopala.
    Presovani EVA unutrašnji sloj đona je anatomski oblikovan i udoban; tekstilna postava je komforna; Ove patike imaju mogućnost da koriste miCoach uređaj.
    adiPRENER je material koji snažno apsorbuje šok i nalazi se u predelu ispod pete, obezbeđujući osećaj maksimalne udobnosti pri udaru pete o tlo; gornji deo patike ima strukturu koja pruža potporu stopalu kod naglih pokreta i promene pravca kretanja.
    ADIWEARTR 6 spoljašnji sloj đona pruža maksimalnu izdržljivost patike.

 Datum: 03.06.2013. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...