x

Novak osvojio i Rolan Garos

Novak osvojio i Rolan Garos

U svom najvažnijem meču karijere Novak Đoković je pobedio Endija Mareja u finalu Otvorenog prvenstva Francuske i tako kompletirao kolekciju trofeja sva četiri Grend slem turnira – Otvoreno prvenstvo Francuske, Australije, Amerike i Vimbldon. Osvajač 12. Grend slem titule i prve sa pariske šljake do svojih trofeja stizao je u adidas patikama specijalno pravljenim po njegovom kalupu i tako postao osmi čovek u istoriji tenisa po broju osvojenih Grend slem trofeja.


Tokom svoje profesionalne karijere Novak je nosio isključivo adidas patike, a od 2015. godine nastala je i kolekcija sa njegovim potpisom - adidas Novak Pro. Patike koje nosi Novak Đoković su posebno izdanje adidas Barricade serije, koje imaju njegov lični pečat, uključujući njegov mali portret na jeziku i sa bočne strane, dok stari japanski simbol sa unutrašnje strane predstavlja Reiki energiju i zaštitu. Na đonu sa nalazi ucrtana planina Kopaonik, na kojoj je Novak upoznao svog prvog trenera tenisa. Patika ima mrežno gornjište koje obezbeđuje konstruisanu podršku i maksimalnu fleksibilnost. Tehnologija adiPRENE u peti apsorbuje udar kako bi se smanjio zamor i rizik od povreda, dok izuzetno izdržljiv adiVEAR 6 đon pruža sigurno prianjanje u svim pravcima, čak i tokom najzahtevnijih mečeva.


Govoreći o svojoj pobedi na Otvorenom prvenstvu Francuske Novak Đoković je izjavio: "Ovo je uvek težak i zahtevan turnir. Na šljaci treba biti agresivan, tako da mi je uvek bila važna sigurnost i da će moja patika izdržati sve nagle i oštre promene pravca. Dizajnirao sam liniju Novak PRO zajedno sa adidas timom, čije sam proizvode nosio tokom cele karijere. Zakoračiti na teren u patikama koje su dizajnirane prema ličnim potrebama daje dodatno samopouzdanje za najbolji performans. Velika je čast imati svoju liniju patika."


Novak je čak tri puta stizao do finala Roland Garosa, ali do danas nije imao sreću da osvoji ovaj za njega dugoočekivani trofej. Prošlogodišnji poraz u Parizu mu nije dozvolio da završi 2015. godinu sa sva četiri osvojena Grend Slem turnira, ali na putu je da dođe do još većeg uspeha. Nakon dve Grend slem titule u 2016, ako uspe da odbrani i titulu sa Vimbledona i US Open i osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Riju ima šansu da ove godine osvoji Gold Slem.


Grend Slem titule Novaka Đokovića:

Otvoreno prvenstvo Australije: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016

Otvoreno prvenstvo Francuske: 2016

Vimbldon: 2011, 2014, 2015

US Open: 2011, 2015


Linija patika adidas Novak Pro je dostupna putem sajta www.adidas.com, u adidas brend radnjama i specijalizovanim prodavnicama širom sveta.

Datum: 06.06.2016. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...