x

Air Serbia pokreće inicijativu za razvoj tenisa

Air Serbia pokreće inicijativu za razvoj tenisa

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, pokreće kampanju zahvaljujući kojoj će ovog leta deca u Beogradu moći da pohađaju časove tenisa.


Više od 400 dece školskog uzrasta, starosti do 10 godina, moći će da učestvuje u "Er Srbija inicijativi za razvoj tenisa", koja će se u srpskoj prestonici održavati od avgusta do oktobra.


Prijavljivanje na program biće omogućeno do popune mesta, a da bi prijavili decu, roditelji ili staratelji treba da do 1. avgusta 2016. godine preuzmu, popune i dostave prijavni formular koji je dostupan na veb-sajtu Teniskog saveza Srbije www.teniskisavez.com


Avio-kompanija će na ovom projektu sarađivati sa profesionalnim trenerima Teniskog saveza Srbije, kao i sa predstavnicima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda, kako bi polaznici stekli solidne osnove taktike, veštine i tehnike tenisa.


Sva deca koja učestvuju u programu će pohađati časove tenisa na terenima vrhunskog Teniskog centra Novak, koji je dobio ime po srpskom teniskom profesionalcu i vodećem svetskom igraču u muškoj konkurenciji, Novaku Đokoviću.


Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio: “Raduje nas što pokrećemo Er Srbija inicijativu za razvoj tenisa, putem koje će se u narednih nekoliko meseci više stotina mališana upoznati sa tenisom.


Tenis je postao veoma popularan sport u Srbiji, a ovo je odlična prilika da naredna generacija igrača nauči kako da ovaj sport uspešno igra.


Drago nam je što ostvarujemo saradnju sa gradom Beogradom i Teniskim savezom Srbije, čiji su profesionalni treneri spremni da prenesu znanje i pruže osnovne savete narednoj generaciji naših zvezda tenisa."


Dušan Orlandić, izvršni direktor Teniskog saveza Srbije, je izjavio: “Uvereni smo da sport igra suštinsku ulogu u tome da se mladi nauče pozitivnim životnim veštinama. Zato smo se rado odazvali inicijativi da u saradnji sa Er Srbijom deci pružimo obuku tenisa.


Veliko interesovanje za mečeve Dejvis kupa, koji su se ovog vikenda održali u Beogradu, jasno pokazuje koliko je tenis omiljen u Srbiji. To je sport koji unapređuje fizičku snagu, razvija samopouzdanje i jača društvene i mentalne veštine, koje su veoma važne za razvoj naše omladine.”


Predsednik nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, je izjavio:

“Ovo je odličan način da se najmlađi Beograđani tokom letnjih meseci vežu za jednu pozitivnu aktivnost i da se upoznaju sa čudesnom igrom tenisa.

   

Verujem da će mališani provoditi kvalitetno vreme na terenu, da će da iskoriste i razviju svoje potencijale, a možda će neki od njih jednog dana biti i među najboljim teniserima sveta. Očekujemo da ih uskoro vidimo na terenu, a nadam se i da će se dobro zabaviti, jer je i to uvek važno u sportu.”


Pored toga što je pokrenula "Er Srbija inicijativu za razvoj tenisa", avio-kompanija je jednom od aviona erbas A319 dala ime po legendarnom srpskom teniseru Novaku Đokoviću, čime promoviše i veliča ovaj sport i jednog od najistaknutijih igrača svih vremena.
 
Datum: 22.07.2016. Autor: Air Serbia

PROČITAJTE JOŠ...