Basketaši zaustavljeni u polufinalu kvalifikacija u Danskoj

Foto: Ekipa 3x3 Novi Sad Al Wahda
Basket tim 3x3 Novi Sad Al Wahda zaustavljen je u polu finalu na kvalifikacionom turniru u Danskom Odenseu. Nakon što su grupnu fazu takmičenja završili kao prvi u grupi sa tri pobede, naši momci su nanizali još dve pobede, ali u odlučujućim momentima u polu finalu zafalilo je koncentracije u odbrani i poraz od holandskog Utrehta je bio neizbežan. Ekipa iz Novog Sada će morati da sačeka sledeću šansu kako bi se kvalifikovala na FIBA World Tour.

Proteklog vikenda u Danskom Odenseu održan je NBA 3X Odense turnir u basketu tri na tri na kome je nakon duže pauze učestvovala naša najbolja ekipa 3x3 Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović. Učešćem na ovom turniru naša ekipa je imala za cilj da se kvalifikuje na FIBA World Tour koji će biti održan u Pragu.

Naši momci su otvorili turnir na najbolji mogući način i sa tri pobede nad timovima Young Gunners 12:3, LT LTI SC 6:4 i Haderslev 15:8 u grupnoj fazi takmičenja zauzeli su prvo mesto u svojoj grupi, nakon čega su ostvarili još dve pobede rezultatom 8:5 nad Štokholmom i Ljubljanom.  

Ipak, naš najbolji tri na tri tim je zaustavljen u polu finalu od holandskog Utrehta rezultatom 13:8 pa će za učešće na FIBA World Touru morati da sačeka novu šansu.

Nakon učešća na turniru u Danskoj kapiten tima Dušan Domović Bulut je izjavio: “Propustili smo šansu da se već sada kvalifikujemo na svetsku turneju. U presudnim trenucima nismo bili dovoljno dobri u odbrani. Holanđani su igrali veoma brz basket i svaka naša greška nas je skupo koštala. Ovo nam je bio prvi ozbiljniji turnir nakon duže pauze koju smo imali između dve sezone i potrebno je vreme da se uigramo i vratimo na nivo od prošle godine.”

Nakon Danske naš tim će sledećeg vikenda učestvovati na turniru u Segedinu u Mađarskoj, a zatim slede Čengdu, Kina i Abu Dabi UAE.
Datum: 07.06.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...