x

Tim Novi Sad Al Wahda pobedom na All Stars turniru završio sezonu

Tim Novi Sad Al Wahda pobedom na All Stars turniru završio sezonu Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
Dominaciji Novosađana na košarkaškim terenima ne nazire se kraj. Ekipa Novi Sad Al Wahda odbranila je trofej na završnom All stars turniru u katarskoj Dohi u basketu “3 na 3”, pobedom nad kanadskim Saskatunom u finalu sa 21:14.

Kako je turnir počeo, tako se i završio. Na startu je ekipa u prvom meču grupe A pobedila Saskatun sa 16:14, Tokio je poražen sa 21:14, dok je u polufinalu naš tim bio bolji od Dohe sa 18:14 pred finale u kom je potvrđena dominacija. Suvereni šampioni su Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, koji je sumirao utiske.

- Mi smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje. U prvu sa Saskatunom smo ušli malo dekoncentrisano, izgubili smo veliki broj lopti na njihovu agresivnu odbranu, oko 10, ali smo na kraju uz možda malo sreće došli do pobede, dok smo u finale ušli koncentrisanije. Kontrolisali smo rezultat u celom meču i slavili lakše nego što smo očekivali - kaže Majstorović.

Nije bilo lako sumirati utiske, a postoje veliki planovi i za dalju budućnost, pošto bi "3 na 3" mogao da postane deo olimpijske porodice.

- Pre dva dana se završila sezona, nismo još stigli da razmišljamo o sledećoj, ali sam siguran da nas čeka naporna godina, svaka ekipa će imati veliki motiv da nas skine sa trona. Naravno, tu su i velike ambicije da igramo na Olimpijskim igrama 2020. godine. To je san svakog sportiste.

Pre turnira, na gala večeri je Dušan Domović Bulut iz ekipe Novi Sad Al Wahda proglašen je za najboljeg basketaša u košarci “3 na 3”, a tim je učinio nešto što niko do sada nije. Odbranio je svetsku FIBA  i All stars titulu. Ujedno, Bulut je proglašen za MVP-ja poslednjeg turnira u Dohi, gde je bio najbolji strelac sa 27 poena na četiri utakmice. Protiv Kanađana, Marko Savić je postigao osam poena, Dejan Majstorović sedam, a Bulut šest.

Datum: 14.12.2015. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...