x

Novosađani deklasirali tim NBA igrača za titulu u Abu Dabiju

Novosađani deklasirali tim NBA igrača za titulu u Abu Dabiju Foto: 3x3 Novi Sad AlWahda
Najbolji basketaši sveta, članovi ekipe 3x3 Novi Sad Al Wahda, ulaze u prepoznatljivu formu, što su potvrdili titulom na Quest Eventu u Abu Dabiju ovog vikenda.

Posle titule u Segedinu, Novosađani su briljirali na startu serije turnira u Abu Dabiju, a pobeda u finalu posebno je bila spektakularna, pobeđen je tim UAE All Stars sa velikih 21-6. Rivale je predvodio bivši NBA igrač Donte Grin, koji je igrao za Sakramento.

„Odličan rezultat za nas, a već sledećeg vikenda očekuje nas Abu Dabi international challenger, pa ćemo u međuvremenu iskoristiti sve pogodnosti koje grad pruža, kako bi se što bolje spremili“, kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.

Zahvaljujući pobedi, tim se kvalifikovao za FIBA World Tour u Pekingu, koji je na programu 17. i 18. septembra. Rezultat još više dobija na značaju jer je ekipa pretrpela kadrovske promene zbog povrede Marka Savića. Uz Buluta su igrali Marko Ždero, Dejan Majstorović i novi član Bojan Davidovac, koji se ekspresno uigrao. Već 24. i 25. juna, na programu je Challenger u Abu Dabiju.
Datum: 20.06.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...