x

Bulut pred start sezone: Mi smo uvek najopasniji jer nemamo šta da izgubimo

Bulut pred start sezone: Mi smo uvek najopasniji jer nemamo šta da izgubimo Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
Košarkaši ekipe Novi Sad Al Wahda u basketu 3x3 nestrpljivo su čekali početak nove sezone. Pauza se odužila zbog FIBA, a o tome i novim izazovima, na početku sezone govorio je najbolji basketaš sveta i lider tima, Dušan Domović Bulut.

Godina iza vas je istorijska, mnogi ciljevi su ispunjeni, kakva je motivacija da se ostane najbolji?
Ekipa koja nema šta da izgubi je najopasnija, iz tog razloga mislim da smo favoriti i ove godine.  Pokazali smo i dokazali više puta da smo najbolji na svetu, tako da nemamo šta više bilo kome da dokazujemo. I dalje imamo strast da se takmičimo.

Pauza je potrajala, kako ceniš da će se sve to odraziti na ekipu, kako ste proveli vreme za održavanje forme?
Pauza je bila više nego duga, što se tiče zajedničkog dogovora igrača sa FIBA, većina stvari nije ispoštovana, turniri se preklapaju, a kalendar takmičenja se bukvalno smanjio, umesto da se proširi. Održavanje forme se odvijalo uobičajeno, sa zajedničkim treninzima, kondicionim trenerom Feđom Kamasijem i košarkškim Dukom Ignjatovim. Majstorović je kao deo tima Dunav iz Starih Banovaca ušao iz B lige u prvu A ligu, pa je on imao najzanimljiviji period izmedju dve sezone basketa 3x3.

U Kataru ste titulom trijumfalno stavili tačku na poslednju sezonu, sada nova počinje u Amsterdamu. Šta očekujete?
U Amsterdam odlazimo da osetimo takmičarski dih. Tunir nije najvišeg ranga što nam u ovom trenutku odgovara kako bismo spremno dočekali najjače turnire. Iskoristićemo Amsterdam i njihove ekipe za neki vid sparinga pred početak takmičarske sezone. Posle Amsterdama imamo dve nedelje pauze, pa krećemo svakog vikenda u takmičarski deo, sve do novembra. Iz razloga preklapanja turnira, plan puta i destinacija ćemo praviti usput u zavisnosti od rezultata.
Datum: 16.05.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...