Domović o priznanju FIBA: Sledeći korak su Olimpijske igre

Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
Priznanje za godinu iz snova stiglo je na pravu adresu. Dušan Domović Bulut iz ekipe Novi Sad Al Wahda proglašen je za najboljeg basketaša u košarci “3 na 3”, na gala večeri u katarskoj Dohi, pred završni turnir All Stars koji je na programu 11. decembra.

Po prvi put u istoriji FIBA je dodeljivala priznanja najuspešnijima u košarci “3 na 3”, ali samo na individualnom nivou, pa je priznanje poneo Dušan kao najbolji pojedinac na svetskoj rang listi.

- Sve ovo je nama bilo novo i zanimljivo, pokazatelj koliko je daleko dogurao ovaj sport, a i mi sa njim. Veoma smo ponosni na sve to. Ceo period od dolaska ovde je bio drugačiji nego na ostalim turnirima, imali smo medicinske i test treninge, koje je izvršila Košarkaška federacija Katara kako bi unapredila trenažni proces za ovaj sport. Imali smo i malu prezentaciju, prikazano nam je šta je sve urađeno i šta se planira kako bi "3 na 3" do 2020. godine bio deo olimpijske porodice – izjavio je Dušan.

XXXII Letnje Olimpijske igre održavaju se u Tokiju (Japan).

Dodeljeno je još devet nagrada, pored individualnih priznanja stimulisani su i Savezi posvećeni igri koja osvaja planetu, što je bila uvertira za takmičenje koje će se održati u petak.

Od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, ekipa Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović, Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero počeće takmičenje u grupi A utakmicom protiv kanadskog Saskatuna. 

U 17.05 rival Novosađana biće Tokio, dok će od 18.10 na programu biti polufinalni mečevi. Veliko finale zakazano je za 19.50, a podsećanja radi, Novosađani su branioci titule osvojene prošle godine protiv Dohe u finalu sa 20-12.

Datum: 12.12.2015. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...