x

Domović o priznanju FIBA: Sledeći korak su Olimpijske igre

Domović o priznanju FIBA: Sledeći korak su Olimpijske igre Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
Priznanje za godinu iz snova stiglo je na pravu adresu. Dušan Domović Bulut iz ekipe Novi Sad Al Wahda proglašen je za najboljeg basketaša u košarci “3 na 3”, na gala večeri u katarskoj Dohi, pred završni turnir All Stars koji je na programu 11. decembra.

Po prvi put u istoriji FIBA je dodeljivala priznanja najuspešnijima u košarci “3 na 3”, ali samo na individualnom nivou, pa je priznanje poneo Dušan kao najbolji pojedinac na svetskoj rang listi.

- Sve ovo je nama bilo novo i zanimljivo, pokazatelj koliko je daleko dogurao ovaj sport, a i mi sa njim. Veoma smo ponosni na sve to. Ceo period od dolaska ovde je bio drugačiji nego na ostalim turnirima, imali smo medicinske i test treninge, koje je izvršila Košarkaška federacija Katara kako bi unapredila trenažni proces za ovaj sport. Imali smo i malu prezentaciju, prikazano nam je šta je sve urađeno i šta se planira kako bi "3 na 3" do 2020. godine bio deo olimpijske porodice – izjavio je Dušan.

XXXII Letnje Olimpijske igre održavaju se u Tokiju (Japan).

Dodeljeno je još devet nagrada, pored individualnih priznanja stimulisani su i Savezi posvećeni igri koja osvaja planetu, što je bila uvertira za takmičenje koje će se održati u petak.

Od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, ekipa Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović, Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero počeće takmičenje u grupi A utakmicom protiv kanadskog Saskatuna. 

U 17.05 rival Novosađana biće Tokio, dok će od 18.10 na programu biti polufinalni mečevi. Veliko finale zakazano je za 19.50, a podsećanja radi, Novosađani su branioci titule osvojene prošle godine protiv Dohe u finalu sa 20-12.

Datum: 12.12.2015. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...