Sportisti sa invaliditetom ni ovoga puta nisu razočarali
Kasno sinoć su se iz Švedske vratili naši sportisti sa invaliditetom, koji su u prethodna tri dana predstavljali naš Grad na 38. po redu međunarodnim igrama «Malme open 2015», prestižnoj priredbi koja po broju učesnika prestavlja najmasovniju posle paraolimpijskij igara manifestaciju na kojoj se više od 3000 sportista iz oko 40 zemalja, sa prostora Evrope pre svega, nadmeće u ukupno 15 sportova.

Ove godine se 13 sportista iz Beograda nadmetalo u 5 disciplina programa i njihovo učešće  nije ostalo nezapaženo, naprotiv – nova poznanstva i uspostavljena partnerstva uz učvršćivanje postojećih, uvek dragocena bogata iskustva koja znače nesumnjiv doprinos stvaranju uslova za stalno unapređivanje položaja ove populacije svakako puno znače ali nisu izostali ni uspešni takmičarski rezultati – naš ugledni stonoteniski veteran Zoran Gajić osvojio je bronzanu medalju, a  u istoj disciplini je Sveta Dimitrijević potvrdio kvalitet plasmanom u četvrfinale dok se Miloš Ševo nije obrukao protiv aktuelnog svetskog prvaka: Petar Ostojić je u kuglanju – bouling bio do zadnje serije u konkurenciji za medalju dok je jedan od naših najboljih plivača i pored oborenog ličnog rekorda morao da se zadovolji 8. mestom u plivanju: takođe 8. bili su i  golbalisti, koji su u izuzetno jakoj reprezentativnoj konkurenciji 12 ekipa,  dok je u boćanju ekipa bila 9. a Dobrosav Vlašković se u pojedinačnoj konkurenciji plasirao u finalnu grupu svoje kategorije.

Inače, nosilac učešća naše ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom, a već nekoliko godina to je omogućeno zahvaljujući razumevanju i podršci koje pruža i obezbeđuje grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Kako je već najavljeno, susret naših sportista sa predstavnicima medija biće održan, u utorak 10. februara u 11,00 sati u sali SC «Olimp Zvezdara» kada će se iz prve ruke moći čuti o utiscima  sa ove smotre i čestitati na postignutim rezultatima.
Datum: 10.02.2015.
Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Održano Prvenstvo Beograda u atletic...
+ Svetski Dan izazova u znaku sportista...
+ Beograd predstavlja talentovane sport...
+ Počele sa radom škole sporta za mla...
+ Kuglaši sa invaliditetom najavljuju...
+ Prvenstvo Beograda u kuglanju za osob...
+ Naše sugrađanke sa invaliditetom sv...
+ Naši sportisti sa invaliditetom uspe...
+ Sportisti Beograda sa invaliditetom n...
+ Vesti iz Paraolimpijskog komiteta Srbije
+ Zorica i Željko najbolji sportisti B...
+ Rekreacija za sve - promocija sporta...
+ Republički zavod za sport domaćin j...
+ Šahovski turnir za decu sa invalidit...
+ Strelci i stonoteniseri obeležili sp...
+ Susreti sportista Beograda i Jagodine
+ Naš grad bio dobar domaćin sportist...
+ Međunarodne sportske igre osoba sa i...
+ Liks svetski kup u motorici za autist...
+ Igre bez granica na Olimpu
+ Golf stiče sve veću popularnost me...
+ Leto puno sadržaja za osobe sa inval...
+ Promotivna manifestacija košarkaša...
+ Održan prvi Memorijal Marko Lazić u...
+ Sportisti sa invaliditetom čuvaju us...
+ Kuglaši osvojili Jezero
+ Kuglaši sa invaliditetom na Adi za t...
+ Revija sporta povodom Međunarodnog D...
+ Simultanka velemajstora Abramovića s...
+ Sportisti sa invaliditetom Beograda n...
+ Bogat zimski program za učenike sa i...
+ Održan Trofej Beograda u kuglanju za...
+ Dva srebra za Srbiju na Prvenstvu sv...
+ Solidarnost OSI sa postradalima u po...
+ Druženje Abramovića sa šahistima s...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...