x

Sportisti sa invaliditetom ni ovoga puta nisu razočarali

Sportisti sa invaliditetom ni ovoga puta nisu razočarali
Kasno sinoć su se iz Švedske vratili naši sportisti sa invaliditetom, koji su u prethodna tri dana predstavljali naš Grad na 38. po redu međunarodnim igrama «Malme open 2015», prestižnoj priredbi koja po broju učesnika prestavlja najmasovniju posle paraolimpijskij igara manifestaciju na kojoj se više od 3000 sportista iz oko 40 zemalja, sa prostora Evrope pre svega, nadmeće u ukupno 15 sportova.

Ove godine se 13 sportista iz Beograda nadmetalo u 5 disciplina programa i njihovo učešće  nije ostalo nezapaženo, naprotiv – nova poznanstva i uspostavljena partnerstva uz učvršćivanje postojećih, uvek dragocena bogata iskustva koja znače nesumnjiv doprinos stvaranju uslova za stalno unapređivanje položaja ove populacije svakako puno znače ali nisu izostali ni uspešni takmičarski rezultati – naš ugledni stonoteniski veteran Zoran Gajić osvojio je bronzanu medalju, a  u istoj disciplini je Sveta Dimitrijević potvrdio kvalitet plasmanom u četvrfinale dok se Miloš Ševo nije obrukao protiv aktuelnog svetskog prvaka: Petar Ostojić je u kuglanju – bouling bio do zadnje serije u konkurenciji za medalju dok je jedan od naših najboljih plivača i pored oborenog ličnog rekorda morao da se zadovolji 8. mestom u plivanju: takođe 8. bili su i  golbalisti, koji su u izuzetno jakoj reprezentativnoj konkurenciji 12 ekipa,  dok je u boćanju ekipa bila 9. a Dobrosav Vlašković se u pojedinačnoj konkurenciji plasirao u finalnu grupu svoje kategorije.

Inače, nosilac učešća naše ekipe bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom, a već nekoliko godina to je omogućeno zahvaljujući razumevanju i podršci koje pruža i obezbeđuje grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Kako je već najavljeno, susret naših sportista sa predstavnicima medija biće održan, u utorak 10. februara u 11,00 sati u sali SC «Olimp Zvezdara» kada će se iz prve ruke moći čuti o utiscima  sa ove smotre i čestitati na postignutim rezultatima.
Datum: 10.02.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...