Svetski Dan izazova u znaku sportista sa invaliditetom Beograda

Svoj doprinos obeležavanju Svetskog dana izazova sportisti sa invaliditetom našeg Glavnog Grada ove godine pružaju na poseban i jedinstven način – upravo tim povodom na programu su takmičenja za prvaka Beograda i to u disciplinama koje se već poduže smatraju trofejnim i uživaju zapaženo mesto i na međunarodnom planu – prvenstva u atletici i strelјaštvu.


Na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku sutra od 10,00 sati će najbolјi atletičari našeg Grada odmeriti snage u borbi za šampionsku titulu. Draž takmičenja neće umanjiti ni okolnost da na ovoj smotri ovog puta neće biti naših rerezentativaca kojima su prioritet i sve su podredili pripremama za skorašnje Prvenstvo Evrope i Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru,  septembra meseca a njihovo odsustvo biće prilika da se dokažu i „neki novi klinci“ među kojima i polaznici Škole atletike.Promoter takmičenja je naš proslavlјeni atletičar Nenad Stekić..


U isto vreme na strelištu kod Careve ćuprije umeće i preciznost na vatrenoj liniji odmeri će u disciplini gađanja malokalibarskim oružjem naši strelci a na okupu će biti svi najbolјi, kako učesnici Paraolimpiskih igara, tako i osvajači medalјa na upravo završenom Svetskom kupu Rastko Jokić, Siniša Vidić... A samo dan kasnije, u petak, 27.maja, u strelјani Doma ratnih vojnih invalida strelci će izaći na crtu i u disciplini gađanja vazdušnim oružjem, gd ćemo takođe moći da pozdravimo najjači sastav.


Prvenstva inače okuplјaju takmičare oba pola i svih uzrasta i vidova invaliditeta, organizator je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda,  najbolјi će biti nagrađeni medalјama ali i izboriti pravo da predstavlјaju naš Grad na prvenstvu Države a sve to je omogućeno zahvalјujući razumevanju, podršci i pomoći koju pruža Grad Beograd -  Sekretrijat za sport i omladinu.


Datum: 26.05.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...