x

Svetski Dan izazova u znaku sportista sa invaliditetom Beograda

Svetski Dan izazova u znaku sportista sa invaliditetom Beograda

Svoj doprinos obeležavanju Svetskog dana izazova sportisti sa invaliditetom našeg Glavnog Grada ove godine pružaju na poseban i jedinstven način – upravo tim povodom na programu su takmičenja za prvaka Beograda i to u disciplinama koje se već poduže smatraju trofejnim i uživaju zapaženo mesto i na međunarodnom planu – prvenstva u atletici i strelјaštvu.


Na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku sutra od 10,00 sati će najbolјi atletičari našeg Grada odmeriti snage u borbi za šampionsku titulu. Draž takmičenja neće umanjiti ni okolnost da na ovoj smotri ovog puta neće biti naših rerezentativaca kojima su prioritet i sve su podredili pripremama za skorašnje Prvenstvo Evrope i Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru,  septembra meseca a njihovo odsustvo biće prilika da se dokažu i „neki novi klinci“ među kojima i polaznici Škole atletike.Promoter takmičenja je naš proslavlјeni atletičar Nenad Stekić..


U isto vreme na strelištu kod Careve ćuprije umeće i preciznost na vatrenoj liniji odmeri će u disciplini gađanja malokalibarskim oružjem naši strelci a na okupu će biti svi najbolјi, kako učesnici Paraolimpiskih igara, tako i osvajači medalјa na upravo završenom Svetskom kupu Rastko Jokić, Siniša Vidić... A samo dan kasnije, u petak, 27.maja, u strelјani Doma ratnih vojnih invalida strelci će izaći na crtu i u disciplini gađanja vazdušnim oružjem, gd ćemo takođe moći da pozdravimo najjači sastav.


Prvenstva inače okuplјaju takmičare oba pola i svih uzrasta i vidova invaliditeta, organizator je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda,  najbolјi će biti nagrađeni medalјama ali i izboriti pravo da predstavlјaju naš Grad na prvenstvu Države a sve to je omogućeno zahvalјujući razumevanju, podršci i pomoći koju pruža Grad Beograd -  Sekretrijat za sport i omladinu.


Datum: 26.05.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...