x

Mikec kroz pakao do medalje

Mikec kroz pakao do medalje

Prvi takmičarski dan drugog Svetskog kupa 2016. u Rio de Žaneiru  je,  što se srpskog streljaštva tiče obeležio Damir Mikec, osvajanjem srebrne medalje u izjednačenom i dramatičnom takmičenju vazdušnim pištoljem. Poslednjom dijabolom je izgubio zlato, ali s obzirom da konkurenciju i probleme koje je imao pred takmičenje nema mnogo razloga da bude nezadovoljan.


–Damirov uspeh je izuzetan. Moram da naglasim da je nastupio pod virusom i da je dan uoči takmičenja imao stomačne probleme i temperaturu– ocenjuje posle prvog takmičarskog dana Srećko Pejović, sportski direktor SSS. –Očigledno je da sada u gađanju pištoljem za muškarce nema dominacije Kine, Južne Koreje ili Rusije, već je širok krug takmičara sposobnih za medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a u taj  krug spadamo, naravno, i mi.


Svetski kup je i za učesnike i za organizatore važan test za Olimpijske igre. Prvi utisci iz Rija nisu najpovoljniji.


– Vreme je veoma teško, velika je vrućina i sparno je. Strelište za vazdušno oružje je opremljeno klima uređajima, ali u finalnoj sali je pakao  - nastavlja Pejović. – Generalno gledano organizacija je vrlo loša i skoro ništa, kako na strelištu, tako i u gradu, ne ostavlja utisak da će ovde za tri meseca biti održane Olimpijske igre. Do strelišta se prevozimo oko sat i po u jednom pravcu. Naravno, tako je za svakog i ono što je najvažnije je da se svi naši strelci mnogo trude.


Večeras po srednjeevropskom vremenu vazdušnim pištoljem takmiče se Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković. Sutra će biti održano nadmetanje vazdušnom puškom za muškarce, učestvuju Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić i Milenko Sebić, a  Damira Mikeca i Dimitrija Grgića očekuju eliminacije malokalibarskim pištoljem.


Prvog dana sem Mikeca gađali su Andrea Arsović (12. mesto vazdušna puška), Dimitrije Grgić (34. mesto vazdušni pištolj) i Ivana Maksimović (36. mesto vazdušna puška).


Datum: 18.04.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...