x

Tajm aut pobedom otvorio sezonu u Smederevu

Tajm aut pobedom otvorio sezonu u Smederevu Autor fotografije: Igor Cvetković

Turnirom serijskom vazdušnom puškom „Strelac i ne strelac“ na kome su u ekipi učestvovali jedan aktivan i jedan takmičar koji se nije bavio streljaštvom, otvorena je nova sezeona vazdušnim oružjem na strelištu družine Smederevo, koja je bila i organizator takmičenja.


Pobedila je, u konkurenciji 35 ekipa, selekcija “Tajm aut” sa 152 kruga u kojoj su gađali takmičar Smedereva Goran Nikočević (88 krugova) i Tomislav Stanković (64). Nikočević je, ujedno, bio i najbolji strelac turnira. Ekipa “Duki i Veki” zauzela je, sa 146 krugova, drugo mesto, a u timu su bili kadet Smedereva Dušan (72) i njegov otac  Velimir Bojić (74 kruga), dok je treću poziciju zauzela ekipa “Tasići seniori” sa 142 kruga. Seniorka Smedereva Jelana Tasić imala je 82 kruga a njen suprug Dragan 60 krugova. Jelena i Dragan Tasić su roditelji najupešnije smedervske kadetkinje Natalije Tasić koja je gađala u ekipi “Tasići juniori” sa sedmogodišnjim bratom Nikolom. Najuspešniji “ne strelac” je  Velimir Bojić sa 74 kruga.


Prihod od kotizacije isnosio je skromnih, ali za klub vrednih, 15.100 dinara. Tim novcem finansiraće se nabavka dijabola i meta za polaznike Škole streljaštva, s obzirom da su treninzi za početnike besplatni.


Medalje i pehare pobednicima je uručila Marija Aničić, portparol družine. Turnir će postati tradicionalan, a sledeći će, verovatno, biti veliki - novogodišnji.

Datum: 11.10.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...