BetWinner

Strelci prethodnica srpskog olimpijskog tima za Rio

Serija Svetskih kupova u 2016. godini nastavlja se u subotu u Rio de Žaneiru.


Srbiju  će na drugom Svetskom kupu 2016, koji traje do 24. aprila, predstavljati desetoro strelaca: Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić,Milutin Stefanović, Milenko Sebić (svi puška), Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (svi pištolj).


Sutra na vatrenu liniju izlaze Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović vazdušnom puškom, kao i Damir Mikec i Dimitrije Grgić.


Na drugom turniru ovogodišnjeg Svetskog kupa nisu bitne samo medalje i rezultati, jer je ovo test takmičenje za najveći sportski događaj, koji će u Riju biti održan u avgustu.


–Svima nam izuzetno važno učešće na drugom svetskom kupu, jer ovo je predolimpijski turnir, takmičićemo se na strelištu na kome će biti održane Olimpijske igre, upoznaćemo se sa njegovim prednostima i manama – kazala je Andrea Arsović, evropska prvakinja vazdušnom puškom. - Posebno je važno da osetimo malokalibarsko  strelište, koje je na otvorenom, pa je svako specifično, koristiće nam da vidimo da li je vetrovito, na kakvom je terenu...


Strelci  su prvi srpski sportisti koji će upoznati svoje olimpijsko borilište, ali nadaju se da će imati prilike da vide još neke objekte, kao i olimpijsko selo.


– Trudićemo se da skupimo što više utisaka i prenesemo ih ostalim našim sportistima – poručila  je Ivana Anđušić Maksimović.


Ivana Anđušić Maksimović, olimpijska vicešampionka MK puškom, je jedini srpski strelac koji je učestvovao na prvom Svetskom kupu 2016. u Bangkoku. Plasirala se u dva finala, vazdušnom puškom je bila sedma, a MK oružjem osma.


Malo ko od strelaca sa olimpijskim kvotama propušta Svetski kup u Riju, pa je i konkurencija izuzetno jaka. Vazdušnom puškom sutra će gađati 81 takmičarka, od toga 76 u konkurenciji, a vazdušnim pištoljem 70 strelaca (68 u konkurenciji). Prva finala na programu su u subotu kasno popodne i uveče po srednjeevropskom vremenu.


Datum: 15.04.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...