x

Dodeljeni sertifikati rukometnim trenerima

Dodeljeni sertifikati rukometnim trenerima

Rukometni savez Srbije i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, povodom završetka Projekta sportsko usavršavanje trenera u procesu sticanja III kategorije u skladu sa odredbama RINCK Konvencije, svečano su dodelili sertifikate učesnicima. Sertifikati su uručeni u prostorijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.


Rukometni savez Srbije i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja su u periodu od oktobara 2014. do marta 2015. godine organizovali su po prvi put Projekat sportskog usavršavanja trenera na kojem je učestvovalo 74 trenera.


„Danas smo se okupili kako bismo promovisali prvu generaciju Projekta sportskog usavršavanja i da trenerima uručimo sertifikate o uspešno završenoj edukaciji. Sa ponosom ističemo da je Rukometni savez Srbije, prvi nacionalni granski savez koji je organizovao projekat ove vrste. Takođe, želim da kažem da je RSS u saradnji sa EHF-om organizovao projekat za sticanje najvišeg evropskog trenerskog zvanja - Master trener, koji se realizuje u Srbiji i koji se sastoji iz tri modula. Pored domaćih polaznika, ovom Projektu prisustvovaće i jedan broj polaznika iz inostranstva“, rekao je Božidar Đurković, Generalni sekretar RSS


„U ime svih zaposlenih na Fakultetu želim da se zahvalim Rukometnom savezu Srbije što je naš fakultet odredio kao mesto gde su se kandidati školovali tokom ovog Projekta. Treba napomenuti da je u centru svih zbivanja na terenu najbitniji trener koji ima znanje i iskustvo, što je i bio cilj ovog Projekta. Mi smo mala zemlja i zato smo u obavezi da budemo najbolji. Nadam se da će svi koji su danas bili ovde sa nama u narednom periodu postići velike rezultate“, rekao je red. prof. dr Vladimir Koprivica, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.


Učesnici Projekta su u toku programa sportskog usavršavanja slušali nastavu iz 11 predmeta sa ukupnim fondom od 180 časova. Nakon odslušane nastave i urađenih seminarskih radova, polaznici su uspešno položili test znanja i na taj način stekli obrazovni uslov za dobijanje najviše nacionalne kategorije u trenerskom pozivu.


Datum: 22.09.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...