x

Najveća žurka na rolerima na Balkanu

Najveća žurka na rolerima na Balkanu
U nedelju 09. septembra, 2012. godine,Udruženje Beogradska rolerijada, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, obeležava 15 godina organizije Beogradske rolerijade, najveće žurke na rolerima na Balkanu. 
I ove godine pripremljene su trke za sve uzraste. Novost ovogodišnje Rolerijade je Time Zone porodične štafetne trke, u kojima učestvuju ekipe sa 4 člana iste porodice na rolerima. Deca do 15 godina starosti takmičiće se u Erste Banka i Wiener Städtische  trkama za najmlađe, dok će se stariji oprobati u Blic trkama za odrasle. Najbrži će odmeriti snage u Naxi trkama na 100 metara, dok će porodični timovi od dva, tri ili četiri člana učestvovati u Dacia porodičnim trkama. Posebnost ove godine su Alpe Adria Kup - trke u kojima učestvuju isključivo profesionalci iz Srbije i inostranstava, na kružnoj pisti.

Od svečanog otvaranja, pa do poslednjeg proglašenja pobednika trka, učesnike 15. Beogradske rolerijade zabavljaće veliki broj umetnika, dens i fitnes grupa. Decu će uživati u društvu velikog broja animatora, a iza "konja" će mnogi moći da igraju odbojku ili uče prve korake u vožnji rolera u školici rolera.

Oficijelno vozilo Bgd rolerijade je Dacia Duster.
Medijski sponzori ovogodišnje rolerijade su: Blic, 24Sata, Naxi radio, Jellow cab, Lili, Pink kids tv, Dan u Beogradu, Hugh media...

Prijava takmičara za 15. Beogradsku rolerijadu vrši se isključivo na sajtu www.rolerijada.rs. Prijavljivanje je moguće i na dan Beogradske rolerijade, u nedelju, 09. septembra na prijavnom pultu na Trgu Republike.

Od ove godine uvodimo novo takmičenje za porodice koje vole zajedno da voze rolere. Time Zone porodična štafeta u svemu izgleda kao i svaka štafetna trka (sa izmenama štafetnih palica), jedino se razlikuje u tome što su članovi ekipa obavezno i članovi jedne porodice na rolerima. Start trke je na trgu Republike, prva izmena štafetne palice je u nivou ul. Dobračina, druga izmena je kod autobuskog stajališta na Studentskom trgu a treća je kod Filozofskog fakulteta. Cilj je na trgu Republike. U trci mogu da učestvuju isključivo 4 člana iste porodice, bez obzira na pol i starost!

U BLIC trkama za odrasle, takmiče se posebno žene i posebno muškarci stariji od 16 godina, podeljeni u dve kategorije: profesionalci i fitness, a razlikuju se prema vrsti rolera u kojima se takmiče. Profesionalci imaju rolere sa plitkom cipelom i ne mogu učestvovati u fitness grupi. Start ove trke je na Slaviji. Trasa kojom se vozi ide ulicama kralja Milana, Terazija, trga Republike, Vasinom, okreće se kod Etnografskog muzeja i natrag Vasinom do trga Republike.

U Erste Banka i Wiener Städtische trkama za najmlađe, učestvuju odvojeno devojčice i dečaci do 15 godina starosti. Učesnici ovih trka su razvrstani u tri starosne kategorije - grupa do 7 godina starosti, grupa od 8-11 godina i grupa od 12-15 godina starosti. Start ovih trka se nalazi kod Narodnog pozorišta. Trasa trke ide Vasinom, pored Studentskog parka do Etnografskog muzeja i natrag Vasinom do Narodnog muzeja gde je cilj.

Oni koji su uspeli da ubede nekog iz porodice da im se pridruži na rolerima, učestvovaće na DACIA porodičnim trkama, gde se svaka porodica takmiči držeći se za ruke od starta do cilja. Ne mali broj porodica učestvuje gurajući bebe u kolicima. Sve njih će pratiti i Dacia Duster kao oficijelno vozilo 15. Bgd rolerijade.

Prijavom za učešće na NAXI trkama na 100m, takmičari se prijavljuju za kvalifikacije, koje se održavaju na dan Rolerijade, u 10h, u Vasinoj. Oni koji prođu kvalifikacije, takmičiće se u ovim trkama istog dana na istom mestu, oko 16h.

I na kraju, na Terazijama će se odvijati posebna takmičenja za profesionalne takmičare pod nazivom ALPE ADRIA Kup, koji okuplja momke i devojke iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, u organizaciji Roler Saveza Srbije. Biće to prilika da Beograđani vide prave profesionalce kako voze na kružnoj pisti na Terazijama.
Datum: 22.08.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...