x

Najmlađi skejtborder na putu ka 5. evropskom izazovu

Najmlađi skejtborder na putu ka 5. evropskom izazovu
Vrelo nedeljno pre podne nije sprečilo najupornije članove Kluba planinskog skejtborda "ATB" da u Bukovcu (nadomak Novog Sada), neki po prvi put, probaju jednu od najboljih mountainboarding staza u Evropi. Među njima je bio i najmlađi član Kluba "ATB", Stefan Mor (8 godina), koji je pokazao hrabrost pravog profesionalca i spustio se sa same startne kote. I njegova starija klubska koleginica, Mia Višekruna, je pokazala da planinski skejtbord ne pravi razliku niti po godinama niti po polu, već da je potrebno samo lavlje srce i upornost.

Podsetimo da Klub "ATB" u svojim redovima ima evropske prvake: Senku Bajić, Slobodana Banovića i vicešampiona Predraga Marcikića, koji se sa takmičenja širom Evrope uvek vraćaju sa medaljama. U želji da predstave svoj grad i državu u regionu i šire i pokažu svojim oponentima iz inostranstva potencijale Fruške Gore, članovi Kluba "ATB" i ove godine organizuju 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu, koji će biti održan upravo u Bukovcu, 31. avgusta i 1. septembra.

U Novi Sad će pristići više od 40 najboljih vozača planinskog skejtborda iz mnogih evropskih zemalja, a ovogodišnja manifestacija će biti obogaćena sa 2 skakaonice i stazom za početnike. Veličini manifestacije doprineće i novosadski bend Charlie B, kao i mnogi gosti.

Prijatelji manifestacije
Manifestacija 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu je ove godine dobila i preporuku Grada Novog Sada. Dugogodišnji prijatelj manifestacije je i Turistička Organizacija Grada Novog Sada, a spisak prijatelja kluba i manifestacije se širi, pa su od ove godine u prvim redovima i kompanija 3d Uno paneli i Stomatološka ordinacija dr Sanja Nađ. Ne smemo zaboraviti ni Mesnu Zajednicu Bukovac, koja je dala na korišćenje ovaj teren na obroncima Fruške Gore Klubu "ATB" i na taj način doprinela da se izgradi jedna od najdužih (700 m) i najopasnijih (brzina preko 40 km/h) staza u Evropi.

Kalendar treninga
Članovi Kluba "ATB" će nastaviti sa treninzima i pripremom za 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu utorkom i četvrtkom u Petrovaradinu (kod Lovotursa) u 17 sati i nedeljom u Bukovcu u 10 sati. Svi zainteresovani mogu da saznaju više informacija na telefone: 061 11 29 295 ili 064 218 9 569.
Datum: 30.07.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...