Najmlađi skejtborder na putu ka 5. evropskom izazovu

 
 
Vrelo nedeljno pre podne nije sprečilo najupornije članove Kluba planinskog skejtborda "ATB" da u Bukovcu (nadomak Novog Sada), neki po prvi put, probaju jednu od najboljih mountainboarding staza u Evropi. Među njima je bio i najmlađi član Kluba "ATB", Stefan Mor (8 godina), koji je pokazao hrabrost pravog profesionalca i spustio se sa same startne kote. I njegova starija klubska koleginica, Mia Višekruna, je pokazala da planinski skejtbord ne pravi razliku niti po godinama niti po polu, već da je potrebno samo lavlje srce i upornost.

Podsetimo da Klub "ATB" u svojim redovima ima evropske prvake: Senku Bajić, Slobodana Banovića i vicešampiona Predraga Marcikića, koji se sa takmičenja širom Evrope uvek vraćaju sa medaljama. U želji da predstave svoj grad i državu u regionu i šire i pokažu svojim oponentima iz inostranstva potencijale Fruške Gore, članovi Kluba "ATB" i ove godine organizuju 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu, koji će biti održan upravo u Bukovcu, 31. avgusta i 1. septembra.

U Novi Sad će pristići više od 40 najboljih vozača planinskog skejtborda iz mnogih evropskih zemalja, a ovogodišnja manifestacija će biti obogaćena sa 2 skakaonice i stazom za početnike. Veličini manifestacije doprineće i novosadski bend Charlie B, kao i mnogi gosti.

Prijatelji manifestacije
Manifestacija 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu je ove godine dobila i preporuku Grada Novog Sada. Dugogodišnji prijatelj manifestacije je i Turistička Organizacija Grada Novog Sada, a spisak prijatelja kluba i manifestacije se širi, pa su od ove godine u prvim redovima i kompanija 3d Uno paneli i Stomatološka ordinacija dr Sanja Nađ. Ne smemo zaboraviti ni Mesnu Zajednicu Bukovac, koja je dala na korišćenje ovaj teren na obroncima Fruške Gore Klubu "ATB" i na taj način doprinela da se izgradi jedna od najdužih (700 m) i najopasnijih (brzina preko 40 km/h) staza u Evropi.

Kalendar treninga
Članovi Kluba "ATB" će nastaviti sa treninzima i pripremom za 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu utorkom i četvrtkom u Petrovaradinu (kod Lovotursa) u 17 sati i nedeljom u Bukovcu u 10 sati. Svi zainteresovani mogu da saznaju više informacija na telefone: 061 11 29 295 ili 064 218 9 569.
Datum: 30.07.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...