Održan četvrti po redu Košutnjak Challenge Race 2015

Na beogradskom izletištu Košutnjak održana je četvrta po redu trka sa preprekama Košutnjak Challenge Race 2015 i Košutnjak Challenge Race Junior 2015. U 12 časova je 300 najizdržljivijih trkača imalo priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 6 km kros trke sa 5 prepreka. Prepreke koje su organizatori pripremili nisu bile otkrivene do početka trke, a Atletsko-orijentacioni klub Košutnjak (AOK) se pobrinuo da se, iako je staza bila zahtevnija nego prethodnih godina, takmičari ne  izgube i ne zalutaju na stazi.

Start trke koji je obeležio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kao i cilj trke nalazili su se ispred “SquashLand” kluba u Pionirskom gradu kao i prethodnih godina gde se Savez za rekreaciju i fitnes Srbije - organizator ovogodišnje trke, pobrinutio za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke.

Iako su prepreke (užad, blato, seno, granje i dr.)  sa kojima su se trkači susreli bile izazovnije nego prethodnih godina svi koji su započeli trku su je i uspešno završili a najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji su dobili vredne nagrade od organizatora.

Kao partner tradicionalno se ovoj uzbudljivoj trci pridružio i RUNNING koji je i ove godine bio odgovoran za promociju trke, i uz organizaciju Pokret za okret koorganizaciju trke za najmađe Košutnjak Challenge Race Junior 2015. Dve stotine najmađih trkača, od 4 do 12 godina započeli su svoje trke u 10 časova. Prepreke i dužine trka za najmlađe bile su prilagođene starosnim grupama. Deca su se takmičila u tri starosne kategorije od 4 do 6 godina, od 6 do 8 godina i od 8 do 12 godina.

Trka Košutnjak Challenge Race je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.

Datum: 17.05.2015. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...